donderdag 14 februari 2013

Zon, zee en waaiers in Guardamar!

Na de ploegpresentatie zijn we met zeven rensters van het RaboLivGiantteam doorgevlogen naar Alicante: Rebecca, Thalita, Roxane, Iris, Megan en Lucinda. Liesbet is hard gevallen in Qatar en moest daarom helaas thuis blijven. Hopelijk is zij weer op tijd fit voor de voorjaarswedstrijden! Marianne zit momenteel in Spanje bij onze downhillcoach Oscar Saiz om te werken aan haar mountainbiketechniek. Zij zit daar o.a. samen met Jolanda Neff van het Giant Offroad team. Jolanda rijdt voornamelijk mountainbikewedstrijden (afgelopen jaar wereldkampioen bij de onder 23), maar zal dit seizoen ook een paar wedstrijden met ons team rijden. Sanne en Sabriena rijden nog een aantal crossen en Pauline heeft na haar crossseizoen nu rust en zal vanaf het trainingskamp in maart weer bij ons aansluiten. Bij het volgende trainingskamp in Toscane zal iedereen aanwezig zijn.

We zitten dertig kilometer van Alicante in het kustplaatsje Guardamar del Segura. Het weer is hier heel goed en hebben zelfs in korte broek en shirt kunnen trainen. Met de trainster van de ploeg (Wilma Franken) hebben we de derde dag lactaattesten gedaan op een klim. We volgen daarbij een protocol van blokken van zes keer vijf minuten met een steeds oplopend wattage. Na afloop van een blok meten we dan het aangemaakte lactaat door middel een klein prikje in de vinger. De lactaattest gaf bij mij aan dat ik de afgelopen weken al weer flinke stappen heb gezet en mijn wattage bij omslagpunt weer de goede kant op gaat!

Eind januari had ik nog een inspanningstest gedaan bij sportadviesbureau ConTest in Amsterdam. Uit die test bleek dat ik wel op de goede weg was, maar nog wel een achterstand had qua (basisduur)vermogen doordat ik pas eind december begonnen ben met trainen dit jaar (i.v.m. spoelen van de wond aan mijn sleutelbeen). Voor Mallorca kreeg ik dan ook de opdracht van mijn trainer mee om verder te werken aan mijn basis. De lactaattest liet zien dat ik in de afgelopen twee weken al weer flink progressie heb geboekt. Na dit trainingskamp komt het accent meer op kwaliteit te liggen en wat minder op uren maken (kwantiteit). De specifieke wedstrijdgerichte trainingen met intervalblokken, maximaalsprints en lactaattolerantietrainingen komen dan weer op mijn trainingsprogramma staan. Een begin daarmee maken we hier ook al in Guardamar. Zo gaan we morgen intervallen doen van 1,5 minuut maximaal, dus dat wordt afzien morgen!

Ook de tijdritfietsen zijn mee, zodat we een start kunnen maken met het werken aan onze ploegentijdrit met als uiteindelijke doel: het WK in Florence dit jaar. Onze ploegleider (Koos Moerenhout) gaat bijna elke dag op de fiets met ons mee en dat werkt heel goed: hij kan gelijk feedback geven tijdens de trainingen. Vandaag hadden we weer een training met wat waaierrijden tijdens de training en hij probeerde de waaier samen met Roxane (‘partner in crime’, zonder dat wij dat wisten ;-)) te verstoren. Het gevolg: de ene ‘snok’ (wielerterm voor (ongewenste) tempoversnelling) na de andere in de waaier: heel wedstrijdspecifiek dus!

We zitten hier nog tot en met maandag 18 februari. Dan hebben we een paar dagen om te acclimatiseren aan de kou, want zaterdag om 11.20 uur staan we met alle meiden die hier op trainingskamp zijn aan de start van ‘Omloop het Nieuwsblad’ met start en finish in Gent.

Gepost door: Annemiek op donderdag 14 februari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten