zaterdag 3 april 2021

Zin in de Ronde van Vlaanderen

Wie op zondag, op eerste Paasdag, nog geen plannen heeft komt niet bedrogen uit als de televisie aanstaat. De Ronde van Vlaanderen wordt namelijk live uitgezonden en daarbij ook de wedstrijd voor de vrouwen. Met ambitie en zelfvertrouwen staat Annemiek aan de start van de klassieker die ze in 2011 al eens won en waarin ze in 2019 tweede werd. “Ik heb zin in de Ronde van Vlaanderen. We hebben laten zien dat wij ook een ploeg zijn om rekening mee te houden.”

Dat laten zien deed Annemiek woensdag al, toen ze na sterk werk van haar team Movistar de winst naar zich toetrok in Dwars door Vlaanderen. “Het was de eerste keer dat ze een klassieker wonnen begreep ik”, vertelt Annemiek. “Dat was voor de hele ploeg tof en ik heb ook zelfvertrouwen getankt. Het was weer een extra bevestiging dat het tof is dat ik bij Movistar ben gaan rijden, want ik zag na afloop heel veel blije rensters en begeleiding. Het is winnen met extra glans als iedereen zo trots is.”

Finale kleuren
In ‘De Hoogmis’ gaat Team Movistar er opnieuw voor. “We rijden er met een nog sterkere opstelling, nu ook Emma Norsgaard en Jelena Eric erbij zijn. Ik denk dat het wel interessant gaat worden om te bepalen met welke tactiek we de sterke blokken kunnen isoleren en het ze lastig kunnen maken. Een finale zoals in de Strade Bianche, waar je als een eenling lastig tegen een overtal op kan boksen, willen we voorkomen. Aan de andere kant; het is ook niet onmogelijk, zo hebben we afgelopen woensdag wel laten zien.”

De zege van afgelopen week zorgt in ieder geval voor goede motivatie. “Hopelijk zetten we deze flow op zondag door. Ik ben tevreden als ik er weer tegenaan ga met een slim tactisch plan en als we in ieder geval de finale weten te kleuren. Dat is iets wat we zelf in de hand hebben.”

Live op TV
De Ronde van Vlaanderen start zondag om 14.00 uur. De finish wordt tussen 18.07 en 18.32 uur verwacht. Daardoor zal de finale naar verwachting grotendeels uitgezonden kunnen worden op televisie. De uitzending op Eurosport en GCN begint om 16.45 uur. Sporza zal na de finish van de mannenwedstrijd ook overschakelen naar de vrouwenkoers.

Foto’s: Photo Gomez Sport – Verkenning van de Ronde van Vlaanderen met Team Movistar.

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 3 april 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten