zondag 22 september 2013

Zilveren medaille op WK ploegentijdrit

Met een zilveren medaille in de ploegentijdrit zijn de wereldkampioenschappen wielrennen zeer goed begonnen voor Annemiek. Samen met vijf ploeggenotes van Rabobank Liv/Giant wist ze in Firenze zondag de tweede tijd neer te zetten achter Specialized-Lululemon. Dat team prolongeerde haar wereldtitel met een zeer scherpe tijd. Ze bleken ruim een minuut sneller over 42,79 kilometer. “Bij de eerste tussentijd lagen we derde”, vertelt Annemiek na afloop. “We gingen toch echt wel voor zilver, dus toen had ik wel iets van ‘potverdomme’. Ja, eigenlijk gingen we voor goud, maar zilver hadden we onszelf toch wel al een beetje toegeĆ«igend en daar zijn we ook heel blij mee.”

Vorig jaar kwam Rabobank, met pech, tot het brons. Dit jaar zag het er na de World Cup in Zweden nog wat rooskleuriger uit. “In Zweden bleken we opeens sneller dan Orica en je weet dat het heel moeilijk is om Specialized te verslaan, maar je weet ook dat het misschien wel mogelijk is. Nu was het verschil wat groter. Dit parcours ligt hen denk ik nog net even wat beter dan Zweden. Hier reden we heel lang door zonder bochten, dus dan heb je wel voordeel als je een paar meiden hebt die echt een heel grote plaat kunnen draaien. Ik denk dat wij technisch gewoon super gingen en op het technische stuk pakten we ook tijd terug. We bleven lang met zes en dat was denk ik ook onze sterke kracht. Zelf kon ik veel goede beurten doen.”

Niet eerder wist Annemiek een medaille te bemachtigen op een wereldkampioenschap en dat straalde ook van haar gezicht af na de finish. “Zo’n eerste WK medaille is wel heel speciaal. Gaaf om dat ook als team te doen.” Dat wil niet zeggen dat het alleen maar lachen was in Toscane, want een ploegentijdrit vergt wel veel van je. “In het begin ging het nog, maar ik kwam echt stik kapot over de finish, dus dan heb je het goed gedaan. Ik heb een tevreden gevoel.”

Toewerken naar de wegwedstrijd
Voor de merkenteams zit het WK er nu op en dus gaan de rensters die door hun land geselecteerd zijn voor het WK zich melden bij de selectie. De wegwedstrijd voor de vrouwen staat voor zaterdag 29 september gepland, dus Annemiek zal nog zes dagen mochten wachten voor ze weer in actie komt. “De komende week zal een beetje hetzelfde zijn als de afgelopen week. Dit is een inspanning waar ik wel een paar dagen van bij moet komen, maar ook wel een goede trainingsprikkel richting de wegwedstrijd. Even heel diep gaan is niet verkeerd. Vanavond gaan we in gepaste vorm nog even bij Andrea Tafi bijeenkomen en gezellig eten. Morgen gaan we naar Montecatini Terme en dan meld ik me bij de bond. Daar zal het de eerste dagen uitrusten zijn, dan nog een kleine training doen en dan ben ik er klaar voor.”

Gepost door: Annemiek op zondag 22 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten