zaterdag 20 juni 2015

Zevende in wegwedstrijd Baku

Met één medaille op zak keert Annemiek terug van de eerste Europese Spelen. In Baku won ze donderdag al het brons op de tijdrit. Daar kwam zaterdag geen tweede plak bij. In de wegwedstrijd finishte ze als zevende achter winnares Alena Amialiusik uit Wit-Rusland. Zij behoorde samen met Annemiek’s landgenotes Anna van der Breggen en Ellen van Dijk tot een kopgroep van vijf rensters. Van der Breggen werd derde, Van Dijk vierde. Achter hen reed Annemiek met de Italiaanse Valentina Scandolara en Tatiana Antoshina uit Rusland om de zesde plaats in de koers.

“Anna en Ellen waren vandaag sterker bergop”, vertelt Annemiek na afloop van de 120 kilometer lange koers. “We hadden het plan om bij eerste keien door het stadje door te trekken en toen voelde ik me wel goed. Helaas moest ik lossen toen we dat bij de derde passage nog een keer deden. Ik kwam toen met twee Italianen achter de eerste groep te rijden. Die reden wel, maar wij hadden Ellen en Anna van voren, dus hoefde ik niet te rijden.”

Teamspirit

Een gemakkelijke wedstrijd was het zeker niet in Azerbeidzjan, zo leren we van Annemiek. “Het was echt een lastig parcours, dat net teveel bergop ging voor mij. Wanneer ze vandaag een keer vol gas gingen althans. Ik voelde me vandaag misschien ook niet op mijn best. Later in de wedstrijd had ik het idee dat het wel beter werd, maar toen was de kopgroep al weg. Het is jammer dat ik vandaag niet mee kon doen om medailles. We hebben wel echt als team gereden. Het was jammer dat Anna het niet kon afmaken.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 20 juni 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten