maandag 30 mei 2016

Zege met team na lange aanval

Met een overwinning voor Gracie Elvin als beloning, heeft Annemiek met haar team Orica-AIS zondag een sterke wedstrijd gereden in Gooik-Geraardsbergen-Gooik. Elvin was de snelste in een sprint met een groep van twintig rensters, nadat Annemiek lang vooruit reed met Emma Johansson. “Dit is onwijs mooi voor haar en ons team”, zegt ze. “We waren vandaag het sterkste team in de koers en het is mooi dat we het dan zo afmaken!”

Na 57 kilometer brak de Belgische koers los. “Toen reden we de Muur van Geraardsbergen op en daar reden we weg met Amy Pieters, Emma Johansson, Marianne Vos, Gracie en ik. De samenwerking was goed, mede omdat Boels de kopgroep had gemist.  Met vijftig kilometer te gaan ging Emma op de Congoberg, een kasseiklim. Marianne liet een gaatje vallen en ik kon eromheen. Toen zijn Emma en ik gelijk vol gaan rijden om een gat te slaan.”

Dat gat kwam er. “Achter ons kwamen ze weer samen en Boels zette zich daar op kop om ons terug te pakken. De voorsprong van ons was maximaal 1.15 minuten, dus we bleven rijden. In de laatste plaatselijke ronde was de voorsprong nog twintig seconden. Met anderhalve kilometer te gaan was ik bezig met hoe ik de sprint zou gaan rijden, maar toen kwam opeens de groep terug. Mijn andere teamgenote Amanda Spratt viel gelijk aan en het leek even dat zij ging winnen”

Super gereden
Maar ook Spratt bleef niet vooruit. “Gracie zat in mijn wiel terwijl het werd dichtgereden naar Amanda. Met vierhonderd meter te gaan ging ik aan met dat wat ik nog aan power over had om Gracie in een goede positie te brengen. Zij bleef vervolgens iedereen voor in de sprint! Bij mij zelf overheerste eerst de team-euforie en ik was daardoor totaal niet teleurgesteld. Nu realiseer ik me wel dat ik wel super heb gereden vandaag en dan is het wel balen natuurlijk dat ik niet met Emma kon sprinten voor de overwinning na 75 kilometer in de ontsnapping. Toch overheerst dat ik terugkijk op een onwijs mooie koersdag met mijn team en mede dankzij de overwinning van Gracie kan ik niet teleurgesteld zijn, maar met kippenvel terugkijken op deze koersdag en finale!”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 30 mei 2016

Eén reactie op “Zege met team na lange aanval”

  1. Dirk anné schreef:

    Inderdaad Annemiek gezien in uitstekende vorm. Het moment op de congoberg hoe ze het gat dichtreed op Emma Johanson was gewoon prachtig en toonde enorm veel kracht. Als supporter heb ik van alle 8 passages genoten temeer onze favoriet steeds vooraan was in de koers. Dit had zeker meer verdient. Proficiat Annemiek

    Vanwege fabienne & Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten