zondag 12 juli 2015

Worstel en kom boven in Giro Rosa

Na tien zware dagen zit de Giro Rosa erop. Voor het Bigla Cycling Team kwam er, na de proloogzege van Annemiek, uiteindelijk niet nog een beloning in de vorm van een podiumplaats voor kopvrouw Ashleigh Moolman. Ze eindigde als vierde in het klassement. Met een pijnlijke rug deed Annemiek in de afgelopen dagen nog alles wat ze kon om Moolman bij te staan. “De vorige twee dagen heb ik me gericht op herstellen, zodat ik vandaag mee kon zitten”, vertelt Annemiek. “Op die manier wilde ik nog wat voor Ashleigh betekenen als ze ons wat later in de finale terug zouden pakken.”

En aangevallen, dat werd er in de slotrit. “Net als vorig jaar reden we een onwijs snel eerste uur waarin volop werd aangevallen en samen met Joëlle probeerden we mee te zitten. Na veertig kilometer probeerde ik daarom maar een keer om zelf door te trekken toen alles weer op een lint zat en toen brak het. Ik kwam in een groep van negen rensters en hoopte later op de klim teruggepakt te worden, maar de klassementsrenners hadden er zin in. Al aan de voet van de klim naar San Domenico kwamen ze langs ‘gevlogen’ en ik kon helaas niet aanhaken.”

Waar Anna van der Breggen de roze trui won, verloor Moolman op de slotdag haar podiumplaats. “Het is jammer dat Ashleigh uiteindelijk net buiten het podium viel, maar ik weet zelf hoe stressvol het is om tien dagen een klassement te verdedigen. In de Route de France van 2010 reed ik zelf tien dagen in de leiderstrui en ik herinner me nog heel erg hoe stressvol dat elke dag was. Ashleigh reed iedere dag super attent van voren. Alleen vandaag waren er drie duidelijk beter. Mijn roze trui zit in de koffer en krijgt een mooie plaats naast die van vorig jaar in mijn huis!”

Gepost door: Annemiek op zondag 12 juli 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten