donderdag 14 november 2013

Workshop ‘Van student naar topsporter’ op maandag 18 november

Wie haar een beetje volgt weet dat Annemiek als wielrenster een laatbloeier is. Ze begon ook pas op latere leeftijd met fietsen en had er al een hele carrière opzitten, die van student. In Wageningen studeerde Annemiek Dierenwetenschappen, daarna volgde pas het wielrennen. “In 2007 studeerde ik af bij WageningenUR”, vertelt ze. “Met een diploma dierwetenschappen op zak, tekende ik een jaar later een contract bij een internationaal wielerteam. Dit had ik nooit durven dromen toen ik in de aula mijn diploma in ontvangst nam! ”

Op maandag 18 november neemt Annemiek je mee in haar ontwikkeling van student naar topsporter. Ze geeft die dag van 16.00 tot 18.00 uur namelijk tekst en uitleg. Dat doet ze in een workshop op de WageningenUR, die voor iedereen toegankelijk is. Pim Knuiman van Sportcentrum De Bongerd zal het gesprek leiden. “Graag neem ik u mee in mijn ‘sprookje’ waarin ik opeens na mijn afstuderen ’topsporter’ werd en wat vijf jaar later uiteindelijk leidde tot winnen van de Wereldbeker, Nederlands Kampioen worden en tot deelname aan de Olympische wegwedstrijd in Londen. Nog steeds denk ik wel eens dat ik droom!”

“Voetbal, het studentenleven en de biertjes werden ingeruild voor de ‘lifestyle’ van een topsporter. Net als het studentenleven is dit een 24 uurs baan…! Graag geef ik een inkijkje in mijn huidige leven als wielrenster bij de Rabo LIV Giant wielerploeg. Over mijn trainingen, de switch naar mijn huidige voedingspatroon, het gevoel van winnen, dopingcontroles, maar ook over de hoge toppen en diepe dalen van het leven van een topsporter.”

Toegang tot de workshop is gratis, maar het verzoek is om je vooraf wel even aan te melden bij: Nicolien.Pieterse@wur.nl. De workshop zal worden gegeven in de Impulse, gebouw nummer 115. Dat gebouw is te vinden aan de Stippenweg 2, 6708 WE te Wageningen. Meld je dus ook aan en kom maandag 18 november naar de lezing!

Gepost door: Annemiek op donderdag 14 november 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten