zondag 11 oktober 2015

Winst op mountainbike in Hondsrug Classic

Een week geleden liep ze de Nederlandse titel nog net mis, maar zondag heeft Annemiek alsnog een marathon wedstrijd op de mountainbike gewonnen. In Drenthe schreef ze de Hondsrug Classic op haar naam. Achter haar finishte Rozanne Slik als tweede. “Dit was weer een leuk uitstapje naar het mountainbiken vandaag, met een goede organisatie”, aldus Annemiek na haar zege. “Het waren mooie single tracks, we hadden goed weer en het was een leuke competitie.”

De zege kreeg Annemiek zeker niet cadeau. “We moesten achter alle mannen starten”, doet ze haar verslag. “Dat was dertig seconden na hen en door de vele single tracks was inhalen van de iets mindere mannen voor mij lastig. Soms zorgde dat ook voor oponthoud bij hellinkjes, modder, los zand en andere technische stukken. Een Belgische renster reed het eerste stuk aan de leiding en vergrootte haar voorsprong nadat ik werd opgehouden. Dus ik moest in de eerste ronde vol in de achtervolging in de eerste ronde.”

Annemiek kende haar eigen krachten en bleef rustig. “Er vanuit gaande dat ik qua inhoud wel sterk ben had ik wel vertrouwen dat het goed zou komen. Ik haalde haar in die eerste ronde ook weer in, trok door en lag vervolgens aan de leiding. Daarop ben ik doorgegaan met het ‘oprapen’ van mannen voor mij. De tweede ronde was het leuker om te fietsen, omdat je dan wat meer door kon rijden op de single tracks. Het was geen technisch parcours en daarmee was het dus zeker in mijn voordeel. Dat zie je ook wel aan wie er bij de mannen wisten te winnen.” Daar won LottoNL-Jumbo wegrenner Bert-Jan Lindeman voor zijn ploeggenoot Martijn Keizer.

Gepost door: Annemiek op zondag 11 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten