zondag 31 juli 2011

Winst in WB wedstrijd Zweden en weer leidster in WB klassement!

Afgelopen zondag heb ik mijn tweede wereldbekeroverwinning van dit seizoen behaald! Ik voelde me zondag heel goed en zat vanaf het begin van de koers goed in de wedstrijd. Op de foto’s van de wedstrijd is dat ook wel terug te zien. O.a. Emma Pooley en rensters van HTC waren actief de wedstrijd. Alleen liep dit steeds op niets uit, maar samen met andere aanvallen van o.a. HTC werd hierdoor de wedstrijd wel hard gemaakt, wat vaak wel in mijn voordeel is. In de bespreking voor de wedstrijd had Jeroen Blijlevens (onze ploegleider) aangegeven dat we allemaal de kans kregen vandaag om met een ontsnapping mee te gaan. Mocht het echter een sprint worden, dan zouden we voor Marianne rijden. Drie ronden voor het einde viel Iris Slappendel aan en daar sprong ik mee mee, samen met Nicole Cooke (Cipollini), Regina Bruins (Nederlandse selectie), Irene van den Broek (AA Drink), Ellen van Dijk (HTC) en Oxana Kozonchuk (Russische selectie). De voorsprong werd maximaal 45 seconden, dus het bleef spannend of we vooruit zouden blijven, vooral omdat niet iedereen van de kopgroep meereed. In de laatste ronde ben ik gaan aanvallen, op de momenten dat het peloton heel dichtbij kwam. Achter mij werd goed afstopwerk door mijn ploeggenoten verricht. Op ongeveer 600 meter, in de een na laatste bocht zat het peloton op 100 meter. Ik kreeg dat te horen van Loes in mijn oortje. Op dat moment zaten Ellen van Dijk en Nicole Cooke voor mij en ben ik direct aangegaan, vervolgens ging ik volle bak door de laatste bocht in de hoop dat ze er niet meer overheen zouden komen. Ik ben doorblijven sprinten tot de streep. Ellen van Dijk en Cooke werden twee en drie. Het peloton pakte de andere rensters van de kopgroep uiteindelijk nog terug.

Een super mooie overwinning en een hele mooie opsteker nadat ik het de afgelopen tijd wat moeilijker had. Dit geeft het vertrouwen dat ik in eendagskoersen nog steeds goed kan zijn als ik uitgerust ben! Nu nagenieten en op naar de volgende koersen!

Door de overwinning neem ik de leiderstrui over van Marianne, zodat ik deze weer aan mag trekken tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Plouay (in Bretagne). Voor meer foto’s en de stand in de wereldbeker zie : womenscycling.net

Gepost door: Annemiek op zondag 31 juli 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten