zaterdag 27 augustus 2011

Winst in WB Plouay & Wereldbeker gewonnen!

Ongelooflijk gaaf om vandaag zo de wereldbeker te winnen met nog een wereldbekeroverwinning erbij! Dit jaar hebben we zes wereldbekeroverwinningen (van de negen) behaald met de ploeg!

Halverwege de koers viel Emma Pooley (Cervélo) aan. Ik sprong mee en zo ontstond een kopgroep met Stevens (HTC), Willock (Tibco) en Blaak (AA drink). De samenwerking was goed tot de één na laatste ronde toen Pooley ging aanvallen. Ik kon een aantal keer goed mee, maar de derde keer dat ze ging was te veel en op een klim reed ze bij onze groep weg.

Ondertussen was Marianne alleen weggesprongen uit het peloton en zij kwam een ronde voor het einde aansluiten bij onze groep. Pooley had toen een voorsprong van 40 seconden. Marianne reed gelijk naar voren en zette vervolgens de achtervolging in op Pooley. Ik mocht mij rustig houden in het wiel, zodat het een spannend Pooley tegen Vos gevecht werd…

Precies onderaan de laatste klim in de laatste ronde (5 kilometer voor de finish) pakte Marianne Emma Pooley terug en op dat moment sprong Stevens weg. Ik reageerde en met Blaak in mijn wiel reed ik naar haar toe. Blaak moest lossen, maar Stevens kreeg mij er niet af en reed met mij in haar wiel richting de finish. Ik heb in de laatste kilometers nog teruggedacht aan Vlaanderen toen ik ook zo op de finish afreed. Stevens is geen sprintster en doordat zij maar bleef rijden…kon ik al ruim voor ik de eindstreep passeerde mijn handen de lucht in steken. Genieten…

Het was super om op deze manier, winnend de wereldbekercyclus af te sluiten. Mede dankzij super teamwerk van Marianne vandaag! We hebben allebei drie wereldbekerwedstrijden gewonnen dit jaar. Marianne werd ook nog tweede in de wereldbekerstand en bovendien wonnen we ook nog het ploegenklassement van de wereldbeker. Ook dat is een mooie beloning voor het teamwerk dat we met z’n allen hebben verricht dit jaar!

Eindstand Coupe du Monde:

1. Annemiek van Vleuten 362 punten
2. Marianne Vos 315 punten
3. Emma Johansson 232 punten

Zie voor meer foto’s o.a. :
www.womenscycling.net
www.cyclingnews.com

Gepost door: Annemiek op zaterdag 27 augustus 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten