zondag 12 juni 2016

Winst in tijdrit en derde in eindklassement

Een dag na haar derde plaats in de eerste etappe, heeft Annemiek zondag al vroeg in de ochtend de leiding overgenomen in het klassement van de Auensteiner Radsporttage. Ze won de korte tijdrit van 7,6 kilometer, verreden over een heuvelachtig parcours met 120 hoogtemeters. De eindwinst sleepte ze uiteindelijk niet binnen. In de zware middagetappe ging Ashleigh Moolman (Bigla) er solo vandoor en Annemiek kwam op ruim twee minuten binnen in een achtervolgend groepje. Ze eindigde als derde in het klassement.

Annemiek begon de dag met een sterkte tijdrit. Daarin bleef ze Moolman zeven seconden voor en Lisa Brennauer dertien tellen. Met dat tweetal bleef ze zaterdag ook al vooruit in de eerste rit. Annemiek na die rit: “Het was een natte tijdrit, maar ik had echt power vandaag. Dat ga ik ook nodig hebben voor de middagetappe.” Daarin moest het peloton nog ruim tachtig kilometer rijden op een omloop waarin flink geklommen werd.

Alle zeilen moest Annemiek bijzetten in de slotrit, maar genoeg voor de eindzege bleek het niet. “Ik heb alles gegeven, maar toen Ashleigh aanviel kon ik niet mee. Zij was vandaag de sterkste en ik had vanmiddag een ‘off-afternoon…’. Ik had geen power, spierpijn en leek totaal niet hersteld van de inspanning van deze ochtend. Toen Moolman ging kreeg ik super hulp van Katrin Garfoot die bij me bleef en me terugbracht naar Moolman en Brennauer. Zij waren samen vooruit. Maar de volgende ronde gebeurde hetzelfde en moest ik weer heel diep gaan om terug te komen.”

Leeg gestreden
Het was voor Annemiek een teken aan de wand. “Ik voelde aan mijn benen dat het heel lastig zou gaan worden om de trui te behouden. Ik kan niet verklaren waarom ik vanochtend zo veel power had en vanmiddag moeite had om te volgen. In de laatste ronde was ik helemaal leeg gestreden en zei ik tegen Katrin dat ze ervoor moest gaan om derde te worden, wat haar uiteindelijk ook lukte, na al het werk dat ze voor mij deed vandaag. Ik ben teleurgesteld na deze middag, maar Moolman was duidelijk out standing vanmiddag. Het goede resultaat van de overwinning neem ik nu mee naar huis en op naar het NK tijdrijden!”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 12 juni 2016

2 reacties op “Winst in tijdrit en derde in eindklassement”

 1. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Gefeliciteerd met de overwinning in de tijdrit van deze mogen!
  Nu je er toch bent ook maar even het eindklassement mee pakken.
  Succes hier mee.

  Groetjes,

  Hennie en Gerard

 2. Leo schreef:

  Goed op dreef! Nu nog “ff” binnen halen vanmiddag. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten