zondag 20 mei 2018

Winst in tijdrit Emakumeen Bira

Het is Annemiek zondag gelukt om de tijdrit in de Emakumeen Bira te winnen. In haar eerste tijdrit op Europese bodem in de wereldkampioenstrui, bleef ze over 26 kilometer Anna van der Breggen veertien seconden voor. Door haar zege is Annemiek ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement. Ook daarin is haar voorsprong op Van der Breggen, de nummer twee in de stand, veertien seconden.

“Mijn doel vandaag was een zo’n goed mogelijke tijdrit te rijden. Goed indelen en focus op mijn meeste aerodynamische houding”, doet Annemiek na afloop haar plannen voor de tijdrit uit de doeken. “Op het tussenpunt lag ik blijkbaar achter op Anna en dat heb ik in het tweede deel ruimschoots goed weten te maken.”

Hoe dat kan? “Wellicht doordat ik het voor mijn gevoel goed heb ingedeeld. Ik ga hierna op hoogte en hoop dan net nog weer een stapje qua vorm te kunnen zetten, maar dit is heel erg goed voor mijn vertrouwen. Ik weet nu dat ik al goed in orde ben. Daarnaast is het natuurlijk super gaaf om te winnen op die mooie fiets, in de regenboogtrui!”

‘Eerst even genieten’
En nu is er dus een leiderstrui te verdedigen. “Morgen gaan we wel weer de strategie bepalen voor de tour, maar vandaag ga ik eerst even hiervan genieten. Anna is op dit moment op de steile klimmen wat beter dan ik, maar ze zal mij moeten aanvallen en ik moet zien te volgen. Ik heb vandaag in ieder geval al veel concurrenten weggespeelt.”

Foto: Kristof Ramon

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 20 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten