woensdag 10 juni 2015

Winst in spannende proloog Bira

In de Emakumeen Euskal Bira heeft Annemiek woensdagavond direct kunnen oogsten na haar hoogtestage in de Sierra Nevada. Na minder dan twee kilometer competitie sinds haar terugkeer uit de bergen, greep ze namelijk haar eerste internationale zege van het seizoen. Annemiek won de 1,9 kilometer lange proloog. Iets waar ze op voorhand ook werk van had gemaakt. “Bij aankomst op dinsdag ben ik al naar het parcours gegaan om de proloog te verkennen”, vertelt ze. “Je kunt je op zo’n korte afstand nergens een fout veroorloven.” Uiteindelijk bleek het ook spannend te worden. Annemiek won in 2.29 minuten, waarmee ze een tel sneller was dan Katrin Garfoot en twee seconden rapper dan Anna van der Breggen. Ellen van Dijk werd vierde.

Op dinsdag trof Annemiek een parcours aan dat niet erg technisch was. “Er zaten wel vijf bochten in, maar die waren allemaal niet zo lastig. Op het langste stuk over de autoweg merkte ik dat ik bij wilde schakelen, maar dat dat niet meer ging, omdat ik al op de zwaarste versnelling zat. Dat gaf wel een goed gevoel. Bij het stuk van het viaduct af, wat tegen het verkeer in ging en ik niet had kunnen verkennen, kwam ik niet goed uit. Ik was even bang dat dat het verschil zou kunnen worden tussen winst en verlies.”

Spannend

Maar het werd dus wel de winst. “Na mij moesten Ellen en Anna nog binnen komen en dat heb ik aan de finish even afgewacht. Spannende minuten! Het is lekker om zo terug te komen van hoogtestage en te beginnen aan het tweede deel van het seizoen. De afgelopen weken heb ik alleen maar in de bergen heb gefietst. Dat is nogal het tegenovergestelde van wat je tijdens een proloog aan het doen bent, namelijk sprinten van bocht tot bocht! Dit is ook lekker voor het vertrouwen. Dat je weet dat je goed bent teruggekomen van hoogte. 1,9 kilometer is heel wat anders dan een langere tijdrit van 27 kilometer op het NK en bij de Europese Spelen in Baku, maar het gevoel is goed.

Baku

De Emakumeen Euskal Bira duurt nog tot en met zondag. Annemiek heeft nu dus de leiding in het klassement in handen. “Voor de komende dagen is het mijn hoofddoel om hier sterker uit te komen en ik ben er dus gebaat bij om ‘lekker’ af te zien bergop. Iets dat hier wel goed gaat komen. Daarna ga ik goed rust nemen en knallen op de tijdrit in Baku. Het klassement is hier dan ook geen hoofddoel. Normaal gesproken zijn anderen bergop ook net wat beter, maar ik ben benieuwd waar ik sta en met deze vorm hoop ik in elk geval wel wat langer van voren mee te kunnen.”

Gepost door: Annemiek op woensdag 10 juni 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten