zondag 3 april 2011

Winst in Ronde van Vlaanderen!

Na de derde plek in de wereldbeker Binda, keek ik er naar uit om in Vlaanderen te mogen rijden. Samen met Emma, Janneke, Loes, Marianne, Sarah en ploegleider Jeroen Blijlevens hadden we een mooi team voor deze wedstrijd aan de start staan.

Emma Pooley (de winnares van de eerste wereldbeker Trofeo Binda) was al vroeg in de wedstijd actief met aanvallen en op de Eikenberg ging ze wederom in de aanval. Ik wilde zeker niet hetzelfde scenario krijgen als vorige week en probeerde daarom gelijk het gat te dichten, waarbij ik later hulp kreeg van Judith Arndt (HTC). Nadat Emma Johansson ook was aangesloten kwam de groep weer bij elkaar. Vervolgens ging ploeggenoot Sarah in de aanval en zij kreeg, samen met de later aangesloten Ludivine Henrion (Lotto) de ruimte. Voor Marianne en mij in de achtervolgende groep was dit ideaal, omdat wij ons zo vrij rustig konden houden. De voorsprong liep op tot maximaal drie minuten en er kwam geen serieuze achtervolging opgang. Sarah lostte Henrion op de Muur, zodat ze alleen vooruit kwam te zitten en met alleen nog de Bosberg te gaan, leek de zege voor onze ploeg binnen.

Na de Bosberg werd er echter opeens vrij goed samengewerkt door de achtervolgende groep en werd het gat snel kleiner. Op twee kilometer van de meet werd Sarah teruggepakt en op dat moment demarreerde de russisch kampioene Antoshina (Gauss) waar ik als enige van de groep op reageerde. We kregen de ruimte, doordat er in de kopgroep naar elkaar werdgekeken. Ik ging aan en zag dat ik al snel een gat heb geslagen. Op het moment dat ik mijn handen de lucht insteek besef ik dat ik zojuist de winnares van de Ronde van Vlaanderen ben geworden!!!
Marianne maakte het succes voor het team helemaal compleet door te sprinten naar de derde plaats. Mooi dat we na de lange aanvalspoging van Sarah het konden afmaken met als resultaat dit podium. Het is mijn eerste wereldbekerzege en super om een van de mooiste wedstrijden van het jaar mogen te winnen!

Door deze winst en de derde plek in de eerste wereldbekerwedstrijd ben ik nu leidster in het wereldbekerklassement. Dat betekent dat ik bij de volgende wereldbekerwedstrijd, de Ronde van Drenthe in de leiderstrui van start mag gaan.

Artikelen op internet:
Van-Vleuten-wint-Ronde-van-Vlaanderen De Gelderlander

Bijlage
2011 Nieuwsblad Ronde van Vlaanderen – Bron: Nieuwsblad
Van Vleuten maakt naam Gelderlander – Bron: Gelderlander 4 april 2011

Gepost door: Annemiek op zondag 3 april 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten