maandag 23 april 2012

Winst in Roeselare!

De winst in Roeselare was een fijne opsteker en een bevestiging echt weer op de weg terug te zijn naar mijn niveau van afgelopen jaar. Ik ben er nog niet, maar het gaat wel snel weer vooruit!

In Roeselare was een heuvelzone opgenomen met klimmen die o.a. ook in het parcours van Gent-Wevelgem zijn opgenomen uit het West Vlaamse ‘Heuvelland’ gebied. Na 30 kilometer begon het met de Kemmelberg (kasseiklim). Daar reed direct een groep weg met Marianne en mij erbij namens Rabobank. Vervolgens werd er aangevallen op de volgende klim (Rode berg) en dunde de groep nog wat verder uit. Met nog 80 kilometer koers te gaan ging ik mee met een aanval van Ferrier-Breneau nadat Marianne net was teruggepakt. Linda Villumsen van Green Edge sprong ook mee en zij reed hard door, zodat onze voorsprong snel opliep. Bovendien werd er achter ons niet direct gereageerd door ploegen die niemand mee hadden zitten. De samenwerking tussen ons Villumsen en mij was goed, Ferrier-Breneau had niet veel over om mee te rijden. Met het ingaan van de drie plaatselijke rondes hadden we een voorsprong van ruim vier minuten. In de laatste ronde begon Villumsen met aanvallen, maar ik zat steeds direct op haar wiel. Villumsen ging als eerste door de laatste bocht met mij in haar wiel. Vanaf daar was het nog 250 meter tot de finish. Ik durfde over de finish niet mijn handen in de lucht te steken, maar als ik zo de foto terugzie, had dat wel gekund. 😉

Een super opsteker, nu weer een weekje thuis en dan weer met moraal vrijdag naar Luxemburg voor drie dagen koersen daar!

Gepost door: Annemiek op maandag 23 april 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten