dinsdag 3 september 2019

Winst in proloog Boels Ladies Tour

In Sittard heeft Annemiek dinsdag de proloog van de Boels Ladies Tour gewonnen. Als titelverdedigster pakte ze daarmee ook de eerste leiderstrui in deze editie van zesdaagse Nederlandse etappekoers. Op het Tom Dumoulin Park was een korte tijdrit van 3,8 kilometer uitgezet en die wist Annemiek in 5.04 minuten af te leggen. Daarmee was ze zes tellen sneller dan de Duitse Lisa Klein, die tweede werd. “Het is super lekker om zo terug te komen van mijn hoogtestage. Ik ben heel blij met deze zege en dit is lekker voor het zelfvertrouwen richting de WK.”

Het Tom Dumoulin Park kent een lastig parcours en daarop was de openingstijdrit uitgezet. “Het was een super technische proloog”, vertelt Annemiek. “We hebben alle facetten van het Tom Dumoulin Park kunnen onderzoeken. De kasseien, de klim en het was ook best wel winderig vandaag. Wat zo’n proloog echt heel lastig maakt is dat je én veel handelingen moet doen én je moet de power hebben. Er moet heel veel gebeuren in de korte tijd van vijf minuten. Die dingen moet je automatiseren. Er zaten best wel wat lastige dingen in het parcours. Bijvorbeeld de keitjes op- en de keitjes afrijden, waar je een beetje voorzichtig moest doen.”

Annemiek wist dat de voorbereiding heel belangrijk was om voor de winst te strijden. “Om deze proloog te winnen moest je over veel power beschikken, maar ik denk ook echt geen technische fout maken. Ik had het rondje heel vaak gereden. Ik ben gisteren al gaan verkennen en vandaag heb ik net zolang rondjes gereden tot het niet meer mocht. Dat helpt wel om alle handelingen te automatiseren. Ik had daarnaast ook heel goede power denk ik. Pas op het einde voelde ik dat mijn benen echt helemaal volliepen.”

Altijd spannend
Als titelverdedigster ging Annemiek als laatste van start. “Het ging best wel lekker. Dat was heel mooi. Het is natuurlijk altijd wel heel spannend. Je weet dat je dit wel kan en dat zorgt wel voor extra druk. Dan is het extra lekker om het zo af te ronden. Het is tof ook met de tijdverschillen, al gaan die normaal door de bonficatieseconden in deze wedstrijd ook snel weer verdwenen zijn. Maar ik ben super tevreden over deze proloog. Met de power zit het wel goed en dit is een heel mooie proloog overwinning.”

Aanmoedigingen van trainer Louis Delahaije

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 3 september 2019

3 reacties op “Winst in proloog Boels Ladies Tour”

  1. Rob schreef:

    Well deserved after so much hard work and preparation!

  2. E. Kwant schreef:

    Gefeliciteerd.

  3. Annemiek Van Vleuten is een renster 1 van de beste van de wereld, heeft al heel mooie koersen gewonnen, heeft ook een heel goede ploeg, maar de Nederlandse Elite rensters en aan komende jonge garde steken overal boven uit, ook in het Veldrijden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten