vrijdag 29 april 2016

Winst in lastige proloog GP Elsy Jacobs

Net als in 2012 en 2013 is Annemiek erin geslaagd om de proloog van de GP Elsy Jacobs te winnen. Op het 2,8 kilometer lange parcours, met daarin in het begin een steile klim van 14% en in totaal negen bochten, dook ze onder de tijd van Ellen van Dijk. In het secondenspel dat het tot op dat moment was, reed Annemiek liefst vijf seconden sneller dan de leidster op dat moment. Alleen Marianne Vos was vervolgens nog rapper dan Van Dijk, maar ook zij gaf vier tellen toe op Annemiek.

“Ik was echt gebrand om in mijn laatste koers van het voorjaar nog even alles uit de kast te halen”, vertelt Annemiek na de huldiging. “Prologen liggen mij wel, maar zijn ook extra spannend, omdat je je geen enkele fout kan permitteren. Ik heb hier al twee keer eerder gewonnen, maar elke keer op een compleet ander parcours. Vandaag was het lastig, omdat er vanuit de start gelijk een 14% klim op moesten en dat maakte het een uitdagend parcours. Verder was het sprinten van bocht naar bocht, maar ook nog een open stuk waar je echt power moest leveren.”

En power, dat leverde Annemiek! “Voor liefhebbers van wattages: mijn normalized power was 407 Watt over 3.55 minuut. Voor mij is dat een persoonlijk record! Ik voel me goed en ga er alles aan doen om samen met mijn team de trui te behouden. Het zal een secondespel worden. Wellicht gaan de bonificatie seconden op de streep doorslaggevend zijn.”

De GP Elsy Jacobs duurt nog tot en met zondag. Zaterdag wordt een 107 kilometer lange etappe verreden en op de slotdag een rit over 111 kilometer.

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 29 april 2016

Eén reactie op “Winst in lastige proloog GP Elsy Jacobs”

  1. Leo schreef:

    Wow, 4 sec. dat zijn n heleboel fietslengtes. Gefeliciteerd, het zat erin. Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten