donderdag 12 juli 2018

Winst in klimtijdrit en roze te pakken

Met een fabuleuze tijdrit heeft Annemiek donderdag een dubbelslag geslagen in de Giro Rosa. Ze wist de 15 kilometer lange klimtijdrit, die vergelijkbaar was met de Alpe d’Huez, met overmacht te winnen. Aan de finish bleek ze liefst 2.28 minuten sneller te zijn dan de tweede renster, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. Die pakte nog eens 26 seconden op Lucinda Brand. In het klassement staat Annemiek’s ploeggenote nu tweede, op 2.53 minuten van Annemiek.

“Ik had natuurlijk wel gehoopt dat ik zou winnen en tijd zou pakken, maar dat de tijdsverschillen zo groot zouden zijn had ik niet verwacht”, was Annemiek na afloop zeer blij met haar optreden. “Het schoot gisteren nog wel even door mijn hoofd dat ik toch ook wel een beetje blij was dat ik de tijdrit in de regenboogtrui mocht rijden in plaats van in het roze. Nu ben ik echter heel blij dat ik de leiderstrui te pakken heb.”

Met nog drie dagen koers te gaan in de Giro Rosa, heeft Annemiek nu een riante voorsprong in het klassement. De strijd is echter zeker nog niet gestreden. Zo wacht zaterdag nog een zware bergrit met finish op de befaamde Monte Zoncolan en is ook de rit van zondag nog verraderlijk. “Maar dit geeft ook zeker zelfvertrouwen met het oog op de Zoncolan en wat er verder nog komen gaat.”

Volgende etappe
Vrijdag gaat de Giro Rosa verder met de achtste etappe. Die gaat over 126,2 kilometer en brengt de rensters van San Giorgio di Perlena naar Breganze. Onderweg zijn twee beklimmingen van de derde categorie opgenomen. Daarnaast heeft de rit vooral een glooiend karakter. Er lijken dus kansen te liggen voor aanvallers, waarbij Annemiek’s team Mitchelton-Scott de koers vooral zal willen controleren.

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 12 juli 2018

6 reacties op “Winst in klimtijdrit en roze te pakken”

 1. Sjaak schreef:

  Je thuistraining op de Wageningse BERG werpt haar vruchten af💪🏻

 2. Roeland schreef:

  Fenomenale prestatie!

 3. Alex schreef:

  Mooi om je te zien winnen in het regenboog tricot in zo een mooie etappe. Ook een ontzettend mooi parcours al zal je daar weinig oog voor hebben gehad gezien je zo supersnel was. Wat een voorsprong op de rest. Nu de bergen aanvallen Annemiek.

 4. Kees Jan en Ingrid schreef:

  Gaaf Annemiek.. go go go naar de eindoverwinning 🙂

 5. Corné de Wit schreef:

  Super zeg, knap gedaan.

 6. Hector Teran schreef:

  Congrats Annemiek, you’re an amazing rider. I look forward to seeing you win this and also La Tour by LeCourse and the World Championships. As long as you’re enjoying it, keep it up!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten