woensdag 22 augustus 2018

Winst in eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic (+video)

Door in een spannende sprint met twee Malgorzata Jasinska van Movistar te verslaan, heeft Annemiek woensdag de eerste vrouweneditie van de Veenendaal-Veenendaal Classic gewonnen. Samen met de Poolse renster wist ze op zo’n 35 kilometer van de finish weg te rijden uit het peloton. Ondanks meerdere tegenaanvallen en de achtervolging van het peloton bleven ze samen vooruit. “Ik had vooraf niet verwacht dat ik hier mee zou gaan strijden om de overwinning.”

De koers was dus nieuw en dat was ook een reden dat Annemiek graag aan de start kwam. Waar haar team Mitchelton-Scott niet op de deelnemerslijst stond, deed de Nederlandse selectie wel mee. Met startnummer 1 ging Annemiek dan ook in het oranje de weg op. “Voor mij is dit toch wel echt een thuiskoers”, vertelt ze. “Wageningen is hier dichtbij en we reden vandaag dus ook over mijn trainingswegen. Het is altijd leuk om daar dan ook op te koersen. Volgende week is dat wel een beetje hetzelfde tijdens de Boels Ladies Tour, met de proloog in Arnhem en de etappe erna in en rond Nijmegen.”

Haar kennismaking met de Veenendaal – Veenendaal Classic beviel Annemiek ook wel. “Ik vond het best een leuk parcours. Wel dacht ik onderweg nog, wat hebben we toch veel verkeersobstakels in Nederland, maar het was toch echt wel een mooie koers. Doordat er wat klimmetjes inzaten, was het toch nog wel wat selectief. Er zaten toch wel wat mooie ingrediënten in. Als het volgend jaar ook nog eens waait, is dat helemaal mooi.”

Goede benen
Maar voor nu was er vooral de overwinning van vandaag. Daarbij reden Annemiek en Jasinska zo hard, dat het de concurrentie niet meer lukte om het gat te dichten. Ondanks dat Parkhotel Valkenburg alles uit de kast haalde om Wiebes naar een sprintzege te leiden, kwam het peloton pas 1.19 minuten na Annemiek en Jasinska over de streep. “Ik had echt wel goede benen en ook Jasinska reed echt hard.”

‘Ze maakte het mij nog heel moeilijk’
En dus bleek Annemiek voor de zege te rijden, toen het peloton het inderdaad niet haalde. “Daar had ik echt geen rekening mee gehouden, want ik dacht toch dat het aan de sprinters zou gaan worden. Maar vooraf was al wel duidelijk dat er niet heel veel sprinters aan de start stonden en dat bood ook wel kansen voor de aanvallers. Dat pakte dus goed uit voor ons twee. Ik had alleen de finish niet verkend, omdat ik er echt geen rekening mee hield dat ik er om moest rijden, en ik wist ook niet hoe goed de sprint van Jasinska was. Ze maakte het mij ook nog heel moeilijk, maar gelukkig kon ik haar voorblijven.”

Foto: Sportfoto.nl

Onderstaand een reportage van de Veenendaal – Veenendaal Classic, die de slotwedstrijd was van de KNWU Topcompetitie 2018:

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 22 augustus 2018

3 reacties op “Winst in eerste editie Veenendaal-Veenendaal Classic (+video)”

 1. Lunaramethyst schreef:

  Title …the time to read or go to the content or web sites we have linked to beneath the… drug discount cards do they work

 2. Danny Schoch schreef:

  Super dat je “thuis” gewonnen hebt Annemiek:)
  Peter en ik hebben je nog aangemoedigd onderaan het Paardenveld in Rhenen;)
  Stoer dat je zo ver van de finish los bent gegaan!
  Groeten, Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten