zondag 20 december 2015

Winst in de cross in Boxtel

Mijn eerste overwinning in een nationale cross is een feit! Vorig jaar was ik al tweede in Boxtel en ook nu bleek weer dat het parcours in Boxtel zonder al te veel technische stukken mij wel ligt.

Ik rijd zo af en toe een cross, omdat ik het leuk vind om te doen en omdat ik het goed vind in de voorbereiding naar het wegseizoen om af en toe weer even diep te gaan. Ik was dan ook benieuwd hoe het zou gaan na alle duurtrainingen die ik had gedaan in Australiƫ. Mijn laatste training waarbij ik het lactaat in mijn benen heb gevoeld was al wel weer een paar weken geleden.

De wat minder technische parcoursen liggen mij wel en ook Boxtel is een rondje waar ik goed mijn krachten kwijt kan. Met name in de strook langs de slootkant wist ik uit te lopen. Yara Kastelijn kwam in de eerste ronde nog wel weer iets dichterbij na het technische stuk in de zandbak, maar elke ronde liep ik uit op de stukken met tegenwind en op het ‘ploegstuk’ langs de kant. Uiteindelijk viel Yara Kastelijn uit en mocht ik het podium op met Geerte Hoeke en Karlijn Swinkels.

Dit was voorlopig ook weer gelijk de laatste cross die ik heb gereden, want tweede kerstdag vertrek ik naar Gran Canaria voor een zelf geregeld trainingskamp. Ik heb tot nu toe erg geluk met het weer hier, maar ik kijk er wel weer naar uit om naar mijn favoriete trainingslocatie te gaan waar de tijd op je fiets vliegt in de mooie natuur en lange beklimmingen.

 

Gepost door: Annemiek op zondag 20 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten