vrijdag 5 februari 2016

Werken aan de puntjes op de i

Natuurlijk sta je als team altijd met een plan aan de start van een koers. En voor Orica-AIS was dat plan vrijdag duidelijk in de slotrit van de Ladies Tour of Qatar: “We wilden proberen om via twee tussensprints nog drie bonificatieseconden te verzamelen voor Katrin”, vertelt Annemiek. “Zo kon ze eventueel nog derde worden, want ze stond drie seconden achter Ellen van Dijk. Dat zou dus niet eenvoudig worden, maar je weet het nooit. Het liep hier tot nu toe altijd nog uit op een massasprint en dat was dan ook onze verwachting vandaag.”

Die massasprint kwam er en daarin zou Annemiek met haar teamgenotes voor Gracie Elvin rijden. “Zij rijdt de hele week al super hard en het was een mooie gelegenheid om onze sprinttrein te oefenen.” Maar helaas kwam er van de plannen niet al teveel terecht. “Katrin raakte ingesloten in de tussensprint en had dus geen kans meer op een derde plek en in de hectische finale reed Gracie lek en viel Katrin. Ik reed zelf wel lekker vandaag en zat steeds goed gepositioneerd bij de tussensprints en eindsprint, maar het liep helaas niet zo mooi als de eerste dag.

Helaas raakten we elkaar even kwijt in de hectische finale, waarbij Katrin ook nog ten val kwam. We moeten op elkaar ingespeeld raken. Dit waren vier goede dagen daarvoor. Ik heb mijn vorm aangescherpt en dat was de voornaamste reden dat ik hier wilde rijden. Nu op naar mijn hoogtestage op Tenerife.”

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 5 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten