zaterdag 1 oktober 2016

Weer thuis!

Na een goed trainingskamp in Italië ben ik weer thuis. Nog net even, want de reis naar Oman en vervolgens Qatar komt er al aan. Ik kijk uit naar het wereldkampioenschap. Daar mag ik op 11 oktober samen met Anna en Ellen starten in de individuele tijdrit. Ook rijd ik de wegwedstrijd op 15 oktober. De selectie daarvoor bestaat naast mij uit Anna van der Breggen, Marianne Vos, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Roxane Knetemann, Amy Pieters en Kirsten Wild.

Mijn voorbereiding is met name op de tijdrit gericht en vandaar dat ik de tijdritfiets ook mee heb genomen naar Sicilië. Ik kan bijna geen blokje meer zien op die fiets, haha. Trainen met Marianne samen ging ook als ‘vanouds’. We zochten een leuk rondje uit (of eigenlijk Marianne zoekteen leuk rondje uit en ik volg braaf😉), we sprintten bij duurtrainingen voor de plaatsnaambordjes (rara wie bijna altijd verliest😉), maar deden samen ook kwaliteitstrainingen waarbij ik bijvoorbeeld een lead-out doe voor Marianne op mijn tijdritfiets en Marianne vervolgens uit mijn wiel sprint. Het is super leuk en motiverend om zo samen te trainen en ons beiden klaar te stomen voor Qatar!

Ik ben ook een keer mee geweest met een Siciliaanse groep wielrenners en ook dat was ook een ervaring…. Eerst vonden ze al dat ik hard vertrok op kop (ik denk een beetje een Nederlandse gewoonte 😂). We vertrokken met 15 renners en na 4 uur was er nog 1 van hen over. Maar ik vind het leuk om ook wat mee te krijgen van de cultuur van een plek waar ik verblijf en een keer met zo’n lokale groep mee vond ik dus wel een belevenis. In dit geval werd er gestopt bij een bar, werd er staand een koffie besteld en ‘granita’ (typisch Siciliaanse sorbet maar dan vrij vloeibaar) in combinatie met een warme brioche naar binnen gewerkt (in 5 minuten). Ik heb het ook geproefd en het was lekker! Italianen houden van zoet maar de Sicilianen zijn de overtreffende trap wat zoetigheden betreft. Bijna elke bar is ook een pasticceria waar je vitrines vol met zoetigheden aantreft. Veel eten bevat pistachenoten (van pasta, tonijn, pistachespread, tot gebak), want Bronte is de stad op Sicilië waar alle pistachenoten vandaan komen.

Mooie belevenissen. Tijd om er nog een hoofdstuk aan toe te voegen; Op naar Qatar!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 1 oktober 2016

3 reacties op “Weer thuis!”

 1. Jürgen Vogel schreef:

  Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag Annemiek und viel Glück bzw. Erfolg bei der WM!!!
  😀

 2. olivier PICHERIT schreef:

  Happy birthday to you Annemiek🎉🎁. Good luck à Doha🌞.

 3. René schreef:

  Siciliaans zoet geeft kracht. Marianne heeft er inmiddels een Amstel Gold op laten volgen, of deed alsof. Ook een mooi vooruitzicht. Het vrouwen wielrennen zit goed in de lift. Jullie hebben het verdiend. Ik schreef al eerder: “Sportploeg van het jaar”.

  Heel veel succes. Geen idee hoe je met zo’n woestijnwind om moet gaan, maar we gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten