maandag 18 oktober 2021

Weer op de fiets en zolder opruimen voor veiling op 23 oktober

Het is ruim twee weken geleden dat ik in Parijs-Roubaix mijn schouder brak en mijn bekken ook op twee plekken brak. De weg naar herstel is ingezet. Inmiddels ben ik al weer drie keer weggeweest om een rondje te maken op mijn stadsfiets. Daar zit ik zo rechtop en bovendien op een heel zacht en breed zadel, dat dit eigenlijk pijnloos ging. Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste ritje gemaakt. Na 16 kilometer was ik helemaal kapot, maar het ging! Pijn is nog steeds mijn gids in wat ik wel en niet moet doen, maar zolang ik dus geen pijn voel mag ik belasten en bewegen.

Afgelopen woensdag heb ik in het Rijnstate ziekenhuis ook nog een controle gehad en zijn er weer foto’s gemaakt. Alles zag er goed uit en de artsen zijn ervan overtuigd dat ik hier zonder problemen volledig van kan herstellen. Van veel mensen krijg ik de reactie dat ik zo snel herstel, maar dit is maar deels waar. Voor elke botbreuk staat gewoon een herstelperiode van 4 tot 6 weken en ook bij mij staat deze tijd daarvoor. Wel ben ik misschien wat meer gemotiveerd en minder bang om te gaan bewegen zodra dit verantwoord kan. En dan zit je dus 48 uur na de val gewoon op een hometrainer (onder toeziend oog van de fysiotherapeut en met toestemming van de arts uiteraard). Ik denk wel dat je op die manier wat sneller vooruitgang boekt en in elk geval niet zo heel erg veel spieren en conditie verliest.

“Wel ben ik misschien wat meer gemotiveerd en minder bang om te gaan bewegen zodra dit verantwoord kan”

Ik zou een trip naar Colombia gaan maken in november samen met fietsreisorganisatie ‘Altos’ uit Colombia. We hebben dit nu uitgesteld naar december (14-19 december). Het gaat een hele toffe trip worden, super goed verzorgd en er kunnen een aantal mensen met mij mee! Ik heb de afgelopen twee jaar vaker met hen wat fietstrips in Colombia gedaan. We gingen dan van A naar B, overnachtten ergens en gingen dan weer verder, om me zo met de fiets te verplaatsen naar een andere trainingslocatie. Nu gaan we dus een vijf daagse rondtour doen en je kunt je hiervoor aanmelden. Goed getraind zijn (duurvermogen) is wel een vereiste, want ik ga niet te lang wachten 😉. Zie hiervoor deze link.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Mijn duikvakantieplannen heb ik helaas moeten annuleren, maar ik ga nu op 13 november wel nog een weekje met mijn vrienden even weg naar de zon. Daar heb ik nu al onwijs veel zin in en het is fijn om te merken dat mijn herstel wel zo goed gaat, dat ik daar wel weer toe in staat moet zijn. Daarna vertrek ik nog een keer naar Colombia om daar te gaan trainen als het weer hier in Nederland slechter aan het worden is.

“Ik ga weer mijn zolder opruimen! Ditmaal voor de aanschaf van leenfietsen voor studentenwielervereniging Hellingproof”

Deze week heb ik nog iets leuks om naar uit te kijken: ik ga weer mijn zolder opruimen! Dat is momenteel nog even een uitdaging met één kruk en beperkt mobiel zijn, maar gelukkig krijg ik wat hulp. Twee jaar terug heb ik dit gedaan en kon ik 20 kindermountainbikes aanschaffen om te gebruiken bij trainingen van WV Ede. Nu heb ik een nieuw doel gevonden en dat is het aanschaffen van leenfietsen voor de studentenwielervereniging Hellingproof. De volledige opbrengst van de actie gaat naar hen.

Bij Hellingproof hebben ze tot nu toe maar één leenfiets tot hun beschikking en ze zouden dit graag willen uitbreiden. Ik weet zelf nog wel van mijn studententijd dat je als student niet zomaar even geld hebt om een dure racefiets te gaan aanschaffen en daarom leek het me super leuk als ik met mijn zolderopruiming een bijdrage kan doen in het aanschaffen van leenfietsen. Net als de vorige keer is het bij Roel Peerenboom in Wageningen, komende zaterdag 23 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Het is deze keer NIET mogelijk om mij van te voren te contacten om alvast spullen te ‘reserveren’. Ik kan ook niet precies aangeven wat er allemaal wordt aangeboden, maar zeker is dat ik aanwezig ben en met iedereen op de foto kan (10 euro)  of iets kan signeren (10 euro).

“Van oranje-kleding van Tokiop tot Europese truien. Wat je aan spullen en kleding kunt verwachten is van alles”

Wat je aan spullen en kleding kunt verwachten is van alles. Van oranje-kleding en vrijetijdskledingitems van Tokio tot Europese truien van Movistar (lange mouw), wind body’s, gabba achtige jacks, heel veel nieuwe koersbroekjes met Europese bandjes, sokken, brillen, helmen, koffers, rugzakken, et cetera. Ik ben nog niet op zolder geweest, dus ik kan nog niet exact aangeven wat er allemaal weer tevoorschijn gaat komen. Maar kom dus 23 oktober gezellig langs, dan kan je het zien! Hopelijk wordt het weer net zo gezellig en een succes als twee jaar terug!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 18 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten