vrijdag 5 november 2010

Weer in training!

Donderdag 28 oktober hadden we een bijeenkomst van de selectie op Papendal. Het was een soort ‘kick off’ van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met o.a. een discussie over de selectiecriteria voor het WK en de olympische spelen en een toelichting op de krachttraining die we dit jaar weer gaan doen met de selectie. Het zette me gelijk al weer aan het denken welke doelen ik ga stellen voor 2011, welke wedstrijden ik wil gaan rijden en hoe ik de baan en de weg wil gaan combineren…

Nog geen twee weken terug uit Australiƫ (zie foto hieronder..) en dus al weer helemaal terug in het fietsen. Tijdens de vakantie heb ik de fiets geen moment gemist, maar eenmaal terug heb ik weer veel zin om aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen.

De krachttraining begon deze week ook al weer op Papendal en ik heb ook al weer mijn eerste duurtraining erop zitten (in de regen ;-)). Mijn lichaam moet er wel weer even aan wennen: ik voel het nu nog dat ik weer begonnen ben met de krachttraining… Na de krachttraining zijn we met de wegrensters die net als ik ook op de baan willen gaan rijden naar Apeldoorn gegaan, voor een eerste gezamenlijke training op de baan. (Zie ook het bericht op Wielerland hierover.) Het was voor mij ook gelijk de eerste keer op mijn nieuwe Koga Kimera baanfiets, die ik mag gebruiken van de selectie. De concurrentie is groot voor de drie beschikbare plekken voor de achtervolgingsploeg voor Londen 2012. Ik heb nog geen baanervaring, dus voor mij is het afwachten hoe ik me ga ontwikkelen op de baan. Ik wil het dit jaar in elk geval serieus gaan proberen! Het rijden op de baan is zeker goed voor mijn ontwikkeling als wegrenster, dus ongeacht of ik ook echt op de baan wereldbeker(s) mag gaan rijden is het de investering zeker waard. De trainingen van de baanselectie zijn in Apeldoorn, dus dat is gelukkig redelijk dichtbij voor mij. Ik ga geen uitgebreid baanprogramma rijden, maar ik zal me vrijwel alleen richten op de ploegenachtervolging.

Naast de trainingen op de baan ga ik natuurlijk ook veel duutrainingen doen om de duurbasis te leggen voor komend seizoen. Op 30 november gaan we weer met de selectie naar Zuid Afrika voor een basis-duurtrainingskamp. Daar heb ik al veel zin in! Verder zal ik heel af en toe voor de lol een crosswedstrijdje rijden, maar dat zal voornamelijk zijn als het in de buurt is. Vandaar dat ik zaterdag 6 november al aan de start sta bij een cross in mijn achtertuin, in Rhenen. En net als vorig jaar wil ik ook weer in Vorden meedoen.

Gepost door: Annemiek op vrijdag 5 november 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten