maandag 20 augustus 2012

Weer in training!

Afgelopen vrijdag 17 augustus ben ik weer voor controle van de wond naar Amersfoort geweest. Gelukkig zag het er goed uit en heb ik weer groen licht gekregen om te trainen! Afgelopen zaterdag en zondag gelijk weer heerlijk genoten van twee mooie trainingen. Zaterdag heb ik de Reichswald Posbanktour gereden, georganiseerd door mijn eigen wielervereniging WV Ede. De 180 kilometer met alle klimmetjes bij Groesbeek, Reichswald, Montferland en Posbank gingen me goed af! Mijn duurvermogen is nog prima aanwezig, maar op de klimmetjes merkte ik wel dat mijn vorm nu duidelijk minder is. Echt even ‘in het rood rijden’ heb ik sinds de Olympische Spelen niet meer gedaan en dat kan ik wel merken. Het goede nieuws is dat je dat wel weer snel op kan pakken als je basisduurvermogen nog in orde is. Met vertrouwen dus nu weer opbouwen richting het WK!

Als het goed blijft gaan met de wondgenezing dan zal ik de komende tijd vooral veel wedstrijden gaan rijden om mijn vorm aan te scherpen richting WK. Ik heb de afgelopen zes weken maar 1 koersdag gehad (de olympische wegwedstrijd), dus het ontbreekt bij mij momenteel aan wedstrijdhardheid. Ik hoop zaterdag de wereldbekerwedstrijd in Plouay te mogen starten (de wedstrijd die ik vorig jaar nog wist te winnen!) en dan vanaf volgende week woensdag de Giro della Toscana te rijden. Het wordt een zwaar blok, want er zit maar 1 dag rust tussen de Giro della Toscana en de start van de Holland Ladies Tour!

Terwijl ik thuis zat deed mijn team super goede zaken in Zweden! Ze werden eerst al netjes derde in de ploegentijdrit. Zondag was het helemaal raak toen Iris haar eerste wereldbekerwedstrijd wist te winnen! Ik vond het jammer dat ik niet kon rijden in de wedstrijd die ik vorig jaar nog wist te winnen, maar het was zeker mooi om dan thuis te horen dat je ploeggenoten 1 en 3 zijn worden!

Gepost door: Annemiek op maandag 20 augustus 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten