maandag 2 mei 2011

Weekend koersen in Luxemburg

Vrijdagavond was er in het donker een soort ploegenvoorstelling bedacht in de vorm van een ploegentijdrit. Het regende af en toe en we besloten om niet te veel risico te nemen. Uiteindelijk reden we nog best hard en zo werd dit een goede lactaattraining… die ons uiteindelijk de vierde plek opleverde.

Zaterdag was het start en finish in Garnich. Ik was hier in 2008 al eerder geweest met Vrienden van het Platteland. De parcours was nu wel wat veranderd en lastiger geworden. Het parcours bestond uit een grote ronde van ruim 50 kilometer en daarna zes plaatselijke rondes van elk 10 kilometer met daarin twee klimmetjes van ongeveer 1,5 kilometer elk. De koers brak pas echt los op de plaatselijke rondes, HTC trok door op de klim en zo reed er een kopgroep van negen weg, met van Nederland Bloeit Marianne en ik erbij. Twee ronden voor het eind trok Arndt ten aanval en kreeg Marianne mee en Johansson. Ik kon bergop niet mee met hen en zo bleef ik achter met Stevens (HTC), Cooke, Guderzo (beide Cipollini), en het jonge franse talent Ferrand Prevot. Marianne versloeg Arndt en Johansson in de sprint. Stevens en ik probeerden nog de oversteek te maken, maar dat was tevergeefs, zodat het sprinten werd voor plek vier en deze sprint die licht omhoog liep, wist ik te winnen.

De volgende dag stond de GP Nicolas Frantz op het programma met wederom dezelfde ronde van 50 kilometer en daarna weer plaatselijke rondes, maar deze keer rond Mamer en weer met een klim erin van 1,5 kilometer, net wat steiler dan van de dag ervoor. Weer ontstond er een kopgroep waar Marianne en ik weer bij zaten. Marianne reed op de klim weg en Johansson en Ferrand Prevot konden met haar mee. Ik moest deze groep laten gaan, maar HTC ging rijden en zo wist ik samen met Arndt en Cantele de oversteek te maken. Marianne laat wederom zien in supervorm te verkeren en rijdt in de laatste ronde bergop weg en niemand van de groep kan volgen. In de sprint voor plek twee worden Emma en ik verrast door Arndt die op 400 meter van de streep er vandoor gaat en zo eindigt deze dag in dezelfde top 5 als de dag ervoor!

Deze week is het voorbereiden voor de trip naar China. Zondag 8 mei gaan we weg. De wedstrijd is volledig vlak en gaat over brede wegen. Afgelopen jaar werd het elke keer (in de driedaagse etappekoers en in de wereldbeker) een massasprint. Deze week dus nog even op snelheid trainen, tas inpakken en dan eens zien hoe het in China is! Ik ben benieuwd hoe het daar zal zijn, een nieuwe ervaring wordt het in elk geval!

Gepost door: Annemiek op maandag 2 mei 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten