vrijdag 3 juli 2015

Wederom proloogzege en roze trui

Voor het tweede jaar op rij is Annemiek er vrijdagavond in geslaagd om de proloog van de Giro Rosa te winnen. Opnieuw is ze daardoor ook de eerste draagster van de felbegeerde roze leiderstrui. “Het is een speciaal gevoel om morgen in die roze trui van start te gaan”, aldus Annemiek. Ze wist de twee kilometer lange proloog in 2.48 minuten af te leggen. Daarmee bleef ze haar voormalig Rabo Liv ploeggenotes Lucinda Brand en Roxane Knetemann beiden een tel voor. “Voor mijzelf was deze proloog een belangrijk doel. Dan is het heel mooi dat je de zege uiteindelijk ook binnen weet te halen. Ik ben blij met de zege en blij dat ik morgen in het roze mag starten.”

Met twee bochten van honderdtachtig graden en daarnaast ook nog een bochtig begin, telde ieder detail. “Daarom mag je dus ook absoluut geen fout maken. Ik stond hier wellicht als favoriet aan de start, maar het is niet zo gemakkelijk, omdat alles perfect moet gaan. Maar ik voel dat ik goed in vorm ben en was erg gefocust. Daarbij heb ik een goede verkenning gedaan. Het parcours was iets technischer dan ik op voorhand dacht. Die terugdraaiende bochten heb ik denk ik wel vijftien keer gereden. Technisch ging het uiteindelijk overal goed, hoewel het altijd beter kan.”

Annemiek moest nog lang wachten voor ze wist of ze won. Nadat ze zelf de proloog had gereden gingen nog ruim dertig rensters van start, waarvan Brand de laatste was. “Ik moest daarbij wachten in de hot-seat. Met de ‘fingers-crossed’ heb ik dus nog wat spannende minuten meegemaakt. Morgen rijd ik in het roze en daar ga ik van genieten. Samen met het team, want voor de hele ploeg is het super mooi om zo te starten.” Zaterdag gaat de Giro Rosa verder. Dan staat de eerste etappe gepland, een vlakke rit over 102,5 kilometer.

Gepost door: Annemiek op vrijdag 3 juli 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten