woensdag 3 februari 2016

Waaiers en winst voor Orica!

Feest voor Annemiek en haar team, woensdag in de tweede etappe van de Ladies Tour of Qatar. Daarin pakte haar nieuwe ploeggenote Katrin Garfoot namelijk solo de winst. “Ik had hier van te voren niet verwacht dat we met mijn team de trui zouden verdedigen”, zegt Annemiek na de rit. Garfoot is nu namelijk ook de leidster in het klassement. “Voor mijn plan is het perfect. Ik wilde hier een paar harde en intensieve koersdagen hebben en met een mooi doel als het verdedigen van de trui is dat alleen maar mooier!”

Waar de eerste etappe dinsdag nog op een massasprint uitdraaide, had de wind ditmaal een veel grotere rol. “Iedereen wist waar het op de kant zou gaan. Na 46 kilometer gingen we naar rechts en daar was het dus ook ‘oorlog’ om in de eerste waaier te komen. Daarbij merkte ik dat ik nog niet zo goed getraind ben wanneer het gaat om in het rood rijden. Ook merk je dan dat je in de positionering tekort komt. Ik kon geen sprint meer trekken om er nog even langsheen te sprinten en belandde zo op de kant in de derde waaier.”

Dat gold niet voor de complete Orica-AIS ploeg. “Mijn ploeggenoten deden het gelukkig veel beter! Zij zaten met vier in de eerste groep. Later brak dat uiteen in twee groepen, nadat het opnieuw op de kant ging. Gracie en Katrin zaten toen van voren bij de eerste groep van tien rensters. Ook die groep spatte uiteen met Amy Pieters, Trixi Worrack, Romy Kasper en Katrin. De sprinters in de kopgroep keken naar elkaar en lieten deze vier rijden. Daar reed Katrin vervolgens weer uit weg. Zij is momenteel ook echt in topvorm en pakte ook de gouden trui, die ze overnam van Kirsten Wild.

Weer waaiers verwacht
Er wachten nu nog twee etappes in de openingswedstrijd van het seizoen. Garfoot begint donderdag als leidster in het klassement aan de derde rit, waarbij ze een voorsprong van zeventien seconden heeft op Trixi Worrack en nog twee tellen meer op Amy Pieters. Buiten haar eerste drie achtervolgers heeft iedereen al minstens een minuut achterstand. In Qatar kunnen de situaties echter snel veranderen, weet ook Annemiek. “Morgen verwacht ik weer waaiers, dus hopelijk zit ik dan beter gepositioneerd en kan ik wel met de eerste groep mee.”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 3 februari 2016

Eén reactie op “Waaiers en winst voor Orica!”

  1. Harrie van Vleuten schreef:

    Annemiek, ik wens je heel veel succes in het nieuwe seizoen .Groetjes Harrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten