maandag 29 januari 2018

Voor het eerst in de regenboogtrui

Met de Cadel Evans Great Ocean Road Race achter de rug, staat morgen alweer de volgende wedstrijd voor ons gepland. Dan begint de tweedaagse Herald Sun Tour, voor ons een nieuwe wedstrijd op de kalender. Die begint met een lastige etappe van ruim 120 kilometer, met daarin twee lange klimmen. Op de tweede dag rijden we woensdag een korte tijdrit, waarbij ik voor het eerst in mijn regenboogtrui mag rijden.

Ik verwacht een mooie wedstrijd. Qua parcours, maar ook qua omgeving. De laatste klim van de eerste etappe gaat bijvoorbeeld door een heel mooi regenwoud. We hebben vandaag de verkenning van dit stuk gedaan. Vanaf die klim is het een heel lange afdaling tot aan de finish. Halverwege de koers krijgen we trouwens ook al een wat steilere klim van zes kilometer. Die laatste is met acht kilometer wat langer, maar met een stijgingspercentage van 5,5% gemiddeld ook wat minder steil.

Ook naar deze wedstrijd kijk ik zeker uit. Ik heb nog niet de allerbeste klimbenen, maar de Cadel Evans Great Ocean Road Race heeft me wel vertrouwen gegeven. De beklimmingen van de Herald Sun Tour zijn langer en dat ligt me ook wat beter.

En dan is er dus de tijdrit. Woensdag beginnen ook de mannen aan de Herald Sun Tour en zij starten in Melbourne met een 1,6 kilometer lange proloog langs de Yarra River. Ik ken dit stuk, want hier heb ik in november een fotoshoot gedaan in mijn regenboogtrui. Net als de mannen rijden wij ook deze 1,6 kilometer lange tijdrit en dat op dezelfde dag. Ik kijk er naar uit om voor het eerst mijn regenboogtrui te showen!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 29 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten