zaterdag 16 juli 2016

Voor de eerste keer getest in Thüringen

Op de tweede dag na haar hoogtestage heeft Annemiek direct haar benen maar eens getest in de Thüringen Rundfahrt. “En het gaat goed tot nu toe na de hoogtestage”, is haar conclusie. “Het was mijn doel om in deze tweede etappe attent voorin te rijden. Mocht er een groepje wegrijden in de heuvelzone, halverwege de rit, dan wilde ik erbij zitten. Dat ging goed. Vervolgens wilde ik eenmaal mijn benen testen op de 1,3 kilometer lange klim, tien kilometer voor de finish. Die lag net na de passage van de eindstreep, waar ook een bonificatiesprint was.”

Zo gezegd, zo gedaan en met hulp van een teamgenote begon Annemiek aan haar actie. “Loren hielp me geweldig goed om mij in aanloop naar de klim goed te positioneren, zodat ik me kon sparen tot de klim en vanuit onderaan aan kon aangaan. Ik voelde me op hoogte al sterk en dit was een goede test voor mijn benen. Niemand ging met me mee op de klim, maar op de top kwam Ashleigh Moolmann aansluiten en later ook Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini.”

Een mooi groepje om mee vooruit te blijven, maar dat gebeurde helaas niet. “Het was jammer dat daarna een grotere groep terugkwam, ondanks dat we met zijn vieren goed samenwerkten. Nadat nog een groepje terugkwam, met daarbij ook Amanda Spratt van mijn team, viel Zabelinskaya aan en iedereen keek naar Marianne Vos in de gele trui, maar zij reed het niet dicht. Ik ga niet voor het klassement hier dus het was aan Vos of anderen van het klassement.” De Russische bleef echter solo vooruit en won. Annemiek finishte als zesde, wetende hoe ze er nu voorstaat. “De benen zijn goed. Hopelijk blijft dat zo deze tour en blijft de ‘hoogtedip’ uit de komende dagen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 16 juli 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten