zondag 31 juli 2011

Vijfde in de ploegentijdrit Zweden

Vorig jaar was Cervélo nog de favoriete ploeg, dit jaar was dat HTC met veel tijdrijderskwaliteiten in het team. Zij wonnen dan ook de ploegentijdrit over 43 kilometer met een gemiddelde snelheid van 48,6 km/uur. Wij deden er 2 minuten langer over (47 km/uur gemiddeld) en eindigden daarmee op de vijfde plaats. We waren 3 minuten sneller dan vorig jaar, maar toen waren de weersomstandigheden wel wat anders. HTC won ruim, maar daarna zat het wel dicht op elkaar, want tussen de nummer drie en ons zat 12 seconden verschil. Ze hadden het hier wel groots aangepakt, want er hing zelfs een helicopter in de lucht tijdens de wedstrijd voor de Zweedse tv.

Vandaag (zondag) staat de wegwedstrijd op het programma. We rijden 13 ronden van 11 kilometer. In elke ronde zit een korte klim die de wedstrijd altijd wel slopend maakt, helemaal in combinatie met de vele bochten en smalle gedeelten die in het parcours zitten. Vorig jaar werd Marianne in de laatste 500 meter teruggepakt en werd het toch nog een massasprint.
Morgen vliegen we weer terug naar Nederland, want dan gaan we van start in Roosendaal in het natourcriterium daar, samen met Loes en Marianne.

Gepost door: Annemiek op zondag 31 juli 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten