zondag 2 september 2018

Via derde dagzege na eindwinst Boels Ladies Tour

Voor het tweede jaar op rij heeft Annemiek het eindklassement van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. Waar ze vorig jaar al de proloog en tijdrit won, kwam ze ditmaal zelfs tot drie dagzeges. Annemiek begon dinsdag met winst in de proloog in Arnhem, waarna ze een dag later solo won in Nijmegen. Na drie dagen waren ze met haar ploeg Mitchelton-Scott de koers goed wist te controleren, gaf Annemiek haar eindzege zondag extra glans door ook de afsluitende tijdrit te winnen.

Met een voorsprong van 18 seconden op Lucinda Brand en ongeveer een halve minuut zeven rensters daarachter, was de Boels Ladies Tour voor de tijdrit nog zeker niet in het voordeel van Annemiek beslist. In de 18,6 kilometer lange rit tegen de klok liet ze echter nog maar eens van zich spreken. Met een gemiddelde snelheid van 46,5 kilometer per uur, kwam Annemiek na exact 24 minuten binnen. Op 22 seconden werd Ellen van Dijk tweede. Anna van der Breggen gaf tien tellen meer toe en werd derde. In exact dezelfde volgorde werden ze ook eerste, tweede en derde in het eindklassement.

“Ik heb de tijdrit vandaag gereden alsof hij los stond van het klassement”, kijkt Annemiek terug op de slotdag. “Ik wilde gewoon een goede tijdrit rijden, als generale repetitie voor de wereldkampioenschappen. En ik wilde de tijdrit ook graag winnen en zo met een goed gevoel de Boels Ladies Tour afsluiten. Dat is meer dan gelukt. Ik had verwacht dat het wat meer een secondespel zou worden, net als vorig jaar. Toen was het verschil in de tijdrit vier seconden. Nu is het verschil wat groter. Voor mij persoonlijk is dat fijn en het voegt nog wat extra glans toe aan het afsluiten van deze Boels Ladies Tour.”

Hard vertrekken
Annemiek’s laatste vlakke individuele tijdrit was die van de Nederlandse kampioenschappen. “De fout die ik daar maakte, door te langzaam te vertrekken, heb ik nu niet gemaakt. Er stond ook wat tegenwind, dus ik wilde hard vertrekken. Bij het tussenpunt had ik veertien seconden voorsprong en die heb ik nog tot 22 seconden uit weten te bouwen richting de finish. Ik heb geen risico’s genomen in de bochten en echt tijd gepakt op de lange stukken. Daar merkte ik wel dat ik de power had.”

De dagen na de etappewinst in Nijmegen, hield Annemiek met Mitchelton-Scott goed de controle. “De lastigste etappe was die van vrijdag en eigenlijk zijn we daar geen moment in de problemen geweest”, aldus Annemiek. “We wilden een klein groepje weg laten rijden. Dat lukte. Chantal Blaak was mee, maar zij stond op meer dan twee minuten en toen we aan de finale begon had ze nog een minuut voorsprong. Dat was dus prima.”

Aanval de beste verdediging
In het peloton werd ook veel naar elkaar gekeken, met het oog op het klassement. “Ik was wel heel er gefocust op aanvallen van Anna, Ellen en Lucinda. In de finale vielen ze even aan en op de Snijdersberg ben ik zelf nog in de aanval gegaan, onder het mom, de aanval is de beste verdediging. Hoe die rit ging, zorgde er ook wel voor dat ik met vertrouwen richting de tijdrit ging.”

Tevreden
De kilometers in de tijdrit, waren de laatste voor Annemiek voor de wereldkampioenschappen. “Nu ben ik onderweg naar Italië om weer bovenop mijn berg te gaan zitten, om goed uit te rusten van deze Boels Ladies Tour en nog een paar goede blokken te trainen. Ik kan heel tevreden terugkijken op deze Boels Ladies Tour. Tot mijn verrassing pakte ik ook nog het eindklassement van de World Tour. Dat is voor mij absoluut geen doel, maar wel mooi voor mijn ploeg. En het is een mooie beloning voor een constant seizoen.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 2 september 2018

2 reacties op “Via derde dagzege na eindwinst Boels Ladies Tour”

  1. […] Op haar site reageert Van Vleuten enigszins verbaasd op het mooie nieuws. ‘Tot mijn verrassing pakte ik ook nog het eindklassement van de World Tour. Dat is voor mij absoluut geen doel, maar wel mooi voor mijn ploeg. En het is een mooie beloning voor een constant seizoen.’ […]

  2. J.P schreef:

    Van harte gefeliciteerd met deze overwinning Annemiek !
    Wat een spanning, mocht je nog eens een (speciaal zaak) koffieketen beginnen dan kan all je truien en medailles van je overwinningen ten toonstellen aan je fans.
    Ik kom dan elke week koffie drinken en alles bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten