dinsdag 4 december 2018

Verrast met benoeming tot Ridder

Ja, ik was compleet verrast. Afgelopen maandagavond werd ik tijdens het Wielergala benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Die had ik even niet aan zien komen. Waar ik ook al niet aan had zien komen dat naast mijn moeder, oom en zus ook mijn beste vriendin Kim Slütter plots op het Wielergala stond te wachten. Aan het einde van de avonden hadden ze nog iets extra’s en moest ik plots naar voren komen bij minister Bruins.

Ik had op dat moment nog helemaal niets door en dacht; ‘oh bijzonder, wat is dit?’. Een toespraak volgde en de reden die gegeven werd voor het toekennen van het lintje aan mij, die vond ik heel mooi. Vooral ook omdat het initiatief ervoor van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kwam. In de toespraak werd gezegd dat ik mensen heb geïnspireerd door elke keer terug te komen en dat dat eigenlijk de hoofdreden is dat ik het lintje kreeg. Dat ik door mijn doorzettingsvermogen mensen van binnen en buiten de sport heb geïnspireerd. Ik denk dat dat het meest waardevolle compliment is dat ik kan krijgen.

Dat ik geen wielrenster van het jaar werd, dat had ik eigenlijk wel verwacht. Anna is wereldkampioen op de weg geworden en dat wordt toch gezien als de belangrijkste prijs. Maar het is altijd wel heel mooi om terug te blikken op het wielerjaar en ik moet zeggen dat toen ik de filmpjes in de compilatie van het wielerjaar voorbij zag komen, ik wel direct dacht; hier doe ik het voor. Dit zijn de mooie sportmomenten waar je een hoofdrol in wil spelen.

Bij het verkrijgen van het lintje was ik toch wel wat geëmotioneerd, net als toen ik te horen kreeg dat ik genomineerd ben voor de titel sportvrouw van het jaar. De verkiezingen zelf vind ik toch altijd een beetje appels met peren vergelijken, maar ik vind het vooral heel mooi en motiverend om op het sportjaar terug te blikken. De emotie kwam vooral door het feit dat ik me realiseerde dat ik écht een heel mooi jaar heb gehad, mijn meest succesvolle ooit, maar dat ik door de revalidatie direct vol gas het off-season in ben gegaan en er eigenlijk niet van heb kunnen genieten.

Het lintje en de nominatie, die deden me toch wel echt wat. Net als de mooie woorden van minister Bruins. Dit zijn extra leuke opstekers die me in het besef dat ik toch echt wel een heel mooi jaar heb gehad.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 4 december 2018

8 reacties op “Verrast met benoeming tot Ridder”

 1. olivier pICHERIT schreef:

  Bravo ….Je suis super content pour vous…

 2. Bert Meertens schreef:

  Mooi zo’n lintje. Maar eigenlijk had jij de sportvrouw van het jaar 2018 moeten zijn. De Giro winnen, wereldkampioen tijdrijden, La course winnen enzovoort enzovoort. Bovendien nummer 1 in het UCI klassement. En dan 7de worden op het WK met een gebroken knieschijf…. Ik had wel eens de strijd met Anna van der Breggen willen zien zonder deze pech. Nou, voor mij was jij de onbetwiste sportvrouw van het jaar 2018! Ik wens je veel sterkte met de revalidatie van de knie en ik hoop dat je weer vele successen zult behalen in 2019. En dan in 2020 de Olympische titel die je eigenlijk al had gewonnen in 2016. Maar eigenlijk wens ik je nog veel plezier toe in je sportberoep voor de komende jaren.

 3. Tim de Vries schreef:

  Hé Annemiek,

  Geweldig om deze avond bij te wonen en te zien wat het met je deed toen je het lintje opgespeld kreeg. Het waren inderdaad mooie woorden van de minister die kan je mooi in je rugzak meenemen. Helaas kon ik je niet meer persoonlijk feliciteren omdat ik je emotie zag en daar niet in wilde storen. Daarna sprong de pers boven op je;-). Je bent een mooi mens en ik wil je van harte feliciteren met al je behaalde successen en natuurlijk je welverdiende onderscheiding!!

 4. José Castillo schreef:

  Coraje, apasionada, atrevida, trabajadora, exigente, entusiasta, valiente, inteligente, talentosa, fuerte, fuera de serie, inspiradora, exitosa, increíble… adjetivos que describen a una mujer maravillosa, me alegra grandemente que haya sido honrada con este nombramiento.
  Super Girl te deseo todo lo mejor para esta nueva temporada 2019 ya tus fans sabemos que cada vez que caes te levantas más fuerte.
  Courage, passionate, daring, hard-working, demanding, enthusiastic, brave, intelligent, talented, strong, unbelievable, inspiring, successful, incredible … adjectives that describe a wonderful woman, I am very happy that she was honored with this appointment .
  Super Girl I wish you all the best for this new season 2019 and your fans know that every time you fall you get up stronger.

 5. Marco van den Hout schreef:

  Gefeliciteerd en inderdaad verdiend! Ik denk inderdaad dat het verder gaat dan de sport en je ook veel mensen buiten het wielrennen hebt geïnspireerd en nog steeds blijft doen.

 6. Peter schreef:

  Helemaal mee eens een dikverdiende onderscheiding Annemiek!

 7. MG schreef:

  This was a beautiful blog Annemiek.
  You did have a great season and as a cycling fan I really enjoyed your races and the way you rode with your team.
  Attacking in the pink jersey, the comeback in La Course and your ITT world title are some of my favorite moments this year’s.

 8. Roeland schreef:

  Een dikverdiende koninklijke onderscheiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten