zaterdag 13 augustus 2011

Verkenning parcours Olympische Spelen in Londen

Samen met Chantal Blaak, Lucinda Brand, Kirsten Wild (alledrie AA Drink), Iris Slappendel (Cervélo), Martine Bras (Dolmans), Regina Bruins (Skil-Koga) en van onze ploeg Marianne en Loes ben ik gisteren naar Londen gevlogen. Vandaag hebben we de tijdrit en (het grootste gedeelte) van het parcours van de wegwedstrijd verkend. Van de wegwedstrijd was het onder andere interessant om “Box hill” op te rijden. Het bleek een goedlopende klim te zijn van ongeveer 3 kilometer, met ongeveer 120 meter hoogteverschil. Na de klim is het nog minimaal 30 kilometer naar de finish in Londen centrum. De mannen rijden deze klim negen keer op, dat maakt de wedstrijd wel selectiever. Helaas is dit bij ons maar twee keer, omdat onze wedstrijd anders te lang zou worden.

Het olympische testevenement is morgen, maar wordt alleen georganiseerd voor de mannen. Vandaag was al wel goed te merken dat ze alle voorbereidingen aan het treffen zijn voor de wedstrijd. Wij gaan morgen om 6.30 uur op de fiets om het gedeelte van het wegparcours te bekijken dat midden door de stad gaat (zo vroeg omdat het dan hopelijk nog wat rustig is in het centrum) en gaan daarna nog naar het Olympic park en kunnen misschien daarna nog de finish van de mannen bekijken.

Er waren vandaag ook een aantal journalisten aanwezig. Het was vandaag een training gevolgd door een serieuze karavaan met cameraploegen en fotograven! De NOS laat zondagavond een item zien van onze verkenning, dit zal te zien zijn op studio sport tussen 18.00 en 19.00 uur.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 13 augustus 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten