woensdag 22 april 2015

Verdienstelijk tweede in Waalse Pijl

In de wereldbeker wedstrijd Waalse Pijl is Annemiek woensdag tweede geworden. Een zeer verdienstelijke uitslag in de koers die volgens traditie finishte op de zware Muur van Huy. Alleen oud-ploeggenote Anna van der Breggen wist Annemiek voor te blijven. Zij reed op de op één na laatste klim, de Côte de Cherave, naar Annemiek en Roxane Knetemann toe en wist op de slotklim bij hen weg te rijden. Annemiek was eerder in de finale met Knetemann al ontsnapt uit een groep met favorieten. Ze verloor op de Muur van Huy niet veel op Van der Breggen en finishte op twaalf seconden als tweede.

Van een podiumplaats was Annemiek op voorhand zeker niet uitgegaan. “Ik had nooit verwacht dat ik hier in de Waalse Pijl op het podium zou finishen”, laat ze na de finish weten. “Het is niet echt een parcours dat mij goed past, dus dit is voor mij een heel goed resultaat. Ik ben hier dan ook echt heel blij mee. Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen. Wel heeft de ploeg ervoor gezorgd dat ik onderweg geen trap teveel heb moeten doen. Dat motiveert je wel en hield me ook scherp. Maar je moet het dan nog wel gewoon doen.”

Aanvalsplan

Bij Bigla besloot men op voorhand al om niet af te gaan wachten. “Het plan was om voor de klim als een verrassing aan te vallen. Daarom ben ik na de op twee na laatste klim aan gaan vallen, omdat ik wist dat ik op de beklimmingen zelf waarschijnlijk niet weg zou komen. Roxane kwam met mij mee, maar zij wou niet meewerken. Dat kwam ook omdat de kopvrouwen van hun ploeg achter ons reden. Het was zwaar om al het werk alleen te doen en dat met twee beklimmingen, waarbij je weet dat je er op de Muur van Huy vandoor moet gaan.”

Dat er vandoor gaan kwam er niet van. Van der Breggen plaatste vanuit de achtervolgende groep een tegenaanval. “Anna kwam in de laatste vier kilometer terug en dan weet je dat het heel moeilijk wordt om haar op de muur te verslaan. Ik heb daarna geprobeerd om alles te geven, maar mezelf niet op te blazen. Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar Anna is op dit soort aankomsten gewoon te sterk. Samen met Pauline was zij ook één van mijn favorieten voor vandaag.”

De uitslag van de Waalse Pijl bekijk je door hier te klikken.

Gepost door: Annemiek op woensdag 22 april 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten