zaterdag 27 februari 2016

Van voren in Omloop Het Nieuwsblad

In de Omloop Het Nieuwsblad heeft Annemiek zaterdag kunnen laten zien dat ze over een goede vorm beschikt. Ze finishte in de eerste groep, bestaande uit zo’n dertig rensters. Die sprintte voor de tweede plaats in de koers, want wereldkampioene Lizzie Armitstead won solo. Annemiek reed constant van voren, was één van de eerste rensters die bovenkwam op lastige beklimmingen als de Paterberg en finishte als elfde. Annemiek’s conclusie: “Goede benen, maar geen uitslag.”

Over haar wedstrijd toonde Annemiek zich tevreden. “Ik reed een goede koers vandaag, maar ben beter wanneer er meer wordt aangevallen. Ik zat te wachten op het moment voor een aanval en probeerde op de Paddestraat gas te geven, aangezien Ellen van Dijk daar weg was. We pakten haar toen terug en vervolgens heb ik op de Lippenhovestraat opnieuw doorgetrokken, maar ik kon daar het verschil niet maken.”

Wat volgde was een aanval van de uiteindelijke winnares Armitstead. “Gracie sprong mee en dat was voor ons de ideale situatie. Wiggle en Rabo-Liv moesten aan het werk. Jammer genoeg kon Gracie de sterk rijdende Armitstead niet bijhouden en moest ze lossen. De achtervolging kwam daarna vreemd genoeg niet echt op gang en zo bleef er een sprint over voor de tweede plaats. Daarbij hadden wij een paar snelle meiden bij ons en gingen we vandaag voor Sarah Roy. Zelf had ik ook nog goede benen, maar je moet voor één iemand kiezen.”

Gemengd gevoel
Juist door de manier waarop de koers verliep, kon Annemiek nog niet direct leven met de afloop. “Ik heb er wel een beetje gemengd gevoel aan overgehouden. De benen waren goed vandaag, maar ik heb ze niet op de juiste momenten kunnen gebruiken. Een wat meer agressieve en slopende  koers was ook meer in mijn voordeel geweest. De benen zijn goed, ik zat bijna overal wel bij, maar houd er vandaag helaas geen goed resultaat aan over.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 27 februari 2016

2 reacties op “Van voren in Omloop Het Nieuwsblad”

  1. DIRK 1fABIENNE schreef:

    Op de 4 plaatsen waar we op de omloop stonden konden we Annemiek heel goed zien, doordat ze inderdaad steeds vooraan koerste. Trek je op aan deze prestatie de rest volgt wel.

  2. Leo schreef:

    Als de goede benen er al zijn gaat t goed komen! Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten