zaterdag 2 mei 2015

Van voren in eerste etappe

Als eerste van het peloton finishte Annemiek zaterdag in de eerste etappe van de GP Elsy Jacobs. Dat bleek echter niet genoeg om ook de etappezege binnen te halen. Een kopgroepje van vier rensters bleef namelijk nipt vooruit. Slechts twee seconden hielden zij over, maar dat was voor Italiaans kampioene Elena Cecchini wel genoeg om de rit te winnen. Annemiek finishte daardoor als vijfde. Ze blijft daardoor tweede in het klassement en staat slechts twee tellen achter op leidster Anna van der Breggen. Zondag wordt de Luxemburgse etappekoers afgesloten met de tweede rit.

“Met een voorsprong van twee seconden kan er van alles gebeuren en zoals ik had verwacht was Rabo Liv agressief”, zegt Annemiek. “Ze hadden meerdere pionnen om mee aan te vallen, aangezien ze allemaal kort in het klassement staan. Omdat Ashleigh en ik niet iedereen konden volgen moesten we keuzes maken. Het gevolg was dat er een groep van vier rensters, met daarbij Lucinda Brand van Rabo Liv als korst geklasseerd, wegreed. Zij hadden in de laatste ronde een voorsprong van veertig seconden, maar we kregen hulp in de achtervolging van Wiggle-Honda. Bij de finish pakten we ze nog bijna terug.”

Annemiek mengde zich dus met succes in de sprint. “Ik zat klaar om een goede sprint te doen, zocht mijn eigen weg en won de sprint van het peloton. Daardoor werd ik nog vijfde. Helaas waren daarbij geen bonificatie seconden meer te vergeven, maar uiteindelijk veranderde er weinig in het klassement. Alleen staat Lucinda nu derde op drie seconden. Zelf bezet ik nog steeds de tweede plaats en zondag kan er dus van alles gebeuren. Die rit is wel minder lastig, maar alles is mogelijk. In 2012 won ik deze etappe die vaak eindigt in een sprint en er zijn ook weer 10, 6 en 4 bonificatie seconden te verdienen op de streep.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 2 mei 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten