dinsdag 30 maart 2021

Van Tenerife naar Vlaamse koersen

Het is weer tijd om te koersen. Woensdag rijd ik Dwars door Vlaanderen. Dat wordt mijn eerste wedstrijd na de Strade Bianche. Na die koers ben ik met een goed gevoel naar Tenerife gegaan. Op de Trofeo Alfredo Binda na waren er namelijk niet echt koersen die me goed liggen. Dat was de grootste reden voor mij om terug te gaan én omdat ik graag goed wil zijn in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Mijn eerste hoogtestage was wat te vroeg om eind april nog van het hoogte effect te kunnen profiteren.

Ik heb zowel Dwars door Vlaanderen als de Brabantse Pijl togevoegd aan mijn kalender. Die eerste koers vooral, omdat het parcours gewijzigd is en hij daardoor meer mogelijkheden biedt om er een mooie koers van te maken. In Dwars door Vlaanderen wil ik koersen met mijn hart en er gewoon lekker invliegen. Het doel is om er een goede zware laatste training van te maken voor de Ronde van Vlaanderen zondag, maar om daarnaast ook om een koers te rijden voor De Ronde samen met mijn team.

Op Tenerife heb ik voornamelijk lekker getraind en dat in verschillend gezelschap, wat ook tof was. Zo ben ik de eerste dagen met Enric Mas en Carlos Verona van mijn eigen ploeg gaan trainen. En nadat ik een oud klasgenoot van het Isendoorn tegenkwam, Koen Pelgrim die tegenwoordig bij Deceuninck – Quick Step trainer is van Remco Evenepoel en nog nog een aantal renners, ben ik ook een dag met hen mee geweest en heb ik met Evenepoel en Mikkel Honore gefietst. Ook Daan Soete en Quinten Hermans waren leuk gezelschap om mee te trainen, ook om weer eens andere (cross-)verhalen te horen.

In de laatste week kwam ook mijn ploeggenote Katrine Aalerud weer aansluiten en met haar heb ik ook nog een paar goede trainingen kunnen doen. Het racen van mijn teamgenotes heb ik daarbij overigens niet hoeven missen. We kunnen tegenwoordig heel veel koersen volgen op tv en dat was echt super tof. Het was ook mooi om te zien hoe goed de Movistar meiden samen rijden en hoe geweldig Emma ereplaatsen bijeen blijft fietsen. Ik kijk ernaar uit om vanaf woensdag weer met ze samen te koersen.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 30 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten