zaterdag 24 december 2016

Van de kiwi’s terug naar de kangaroes!

Nieuw Zeeland is een geweldig land en ik heb er een geweldige tijd gehad. Eerst een ‘adventure’ vakantie op het noordelijke eiland en later een mountainbikeweek op het zuidelijke eiland, waarbij ik met een groep mountainbikers rondgetrokken ben van Christchurch naar Queenstown. Het was mentaal en fysiek verfrissend om even met heel andere types op pad te zijn. Door mee te gaan met deze groep ben ik op plaatsen geweest waar ik normaal nooit zou komen. De mountainbikeweek maakte deel uit van mijn maand ‘fit blijven zonder schema’, zoals ik dat samen met mijn trainer Louis Delahaye had afgesproken.

Het accent ligt in de opbouwfase toch vooral op duurtrainingen en is dus nog weinig specifiek. Mijn tijd in Nieuw Zeeland heb ik dan ook gebruikt om zorgeloos zonder ’trainingsdoelen’ rond te fietsen, maar ondertussen wel de nodige uren te maken en daarbij veel van het land te zien. Zo ben ik een week lang met een kleine zadeltas (met daarin één set kleding, tandenborstel, telefoonoplader en wasmiddel 😉) rondgetrokken. Ik heb bijna de gehele ‘Southern scenic route’ gefietst; van Queenstown, via Cromwell, Alexandra, Lake Roxburgh, naar Balclutha (Harmen, trainingsmaat uit Wageningen opgezocht), naar Riverton (215 kilometer, was een episch dagje!) naar Manapouri, Te Anau, Milford Sound (boottrip en rustdag daar gehouden was onwijs mooi!), Lumsden (190km ook pittig) en weer terug naar Queenstown op dag zeven. Ik kwam terug met ruim 900 kilometer in zeven dagen in de benen.

December in Nieuw Zeeland staat erom bekend dat het er echt hard kan waaien. Dat heb ik geweten! Vooral op dagen waarbij ik één richting uit reed had ik soms enorm lange stukken wind tegen. De dag van Riverton naar Manapouri was ‘maar’ 130 kilometer, maar dan wel 130 kilometer wind tegen, met regen en 8 graden… Ik wist even niet meer waarom ik Nederland ook al weer had verlaten. 😉

(Voor meer verhalen en foto’s van mijn trip zie mijn Facebookpagina, waar ik elke dag mijn ervaringen met behulp van foto’s en video’s heb gedeeld. Of volg mij op Strava.)

Terug naar Australië
Ik ga nu weer terug naar Australië. De eerste drie dagen van januari begin ik met de ‘Bay crits’. Een serie van drie criteriums in de buurt van Melbourne: Geelong. Ik ken dit nog van het het WK 2010.

De training die ik tot nu toe heb gedaan heeft me eerder langzamer gemaakt dan sneller. Ik verwacht niet dat ik in mijn beste doen aan de start zal verschijnen tijdens de wedstrijden in Australië. Mijn doelen liggen later: vanaf Strade Bianche begin maart wil ik er staan. Daarvoor ben ik nu de (rustige duur)basis aan het leggen om een seizoen lang een hoog niveau vast te kunnen houden. Iets wat me vorig jaar heel goed is gelukt.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 24 december 2016

2 reacties op “Van de kiwi’s terug naar de kangaroes!”

  1. Olivier P schreef:

    Always very interesting to follow you. Very nice program. Your articles allow me to discover many things. Beautiful 🙂 Thank you

  2. José schreef:

    La reina del selfi es una super girl, buena surte en esta próxima temporada 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten