donderdag 8 juli 2010

Update vanuit de Giro d’Italia

Even tijd voor een update tussendoor! Waar het eerst Teutenberg was, is Marianne nu super goed bezig. Ze won etappe 5, 6 en werd vandaag in de 7e etappe ook nog eens tweede en rijdt morgen voor de derde dag in het roze! De 5e etappe was de eerste lastige rit waar we over een aantal korte klimmen moesten. De laatste drie km waren bergop: ideaal voor Marianne en zij won dan ook de rit. Ik werd 16e. Voordat de slotklim begon was ik nog weggesprongen, in de hoop dat ze zouden twijfelen, maar op de klim viel ik al snel stil. De dag erop met Marianne in het roze reden we natuurlijk om de leiderstrui te verdedigen. Voor mij was het doel om zolang mogelijk in de finale Marianne bij te staan. Ook deze dag was het weer klimmen, maar deze keer max 5 km. Ik zelf had het wel moeilijk waar het bergop ging. Er reden er twee weg in de afdaling en Marianne sprong naar hen toe op een stijl klimmetje vier km voor het einde en won wederom de etappe! Ik finishte in het groepje daarachter als elfde.

Vandaag (donderdag) stond voor het eerst een rit op het programma met langer klimwerk: 13 en 8 kilometer. De laatste klim die we opreden van 8 km zit ook in de finale van Lombardije (de Ghisello). De eerste klim kwam al na 15 km en daar moest ik vrijwel gelijk een stuk of vijftien rensters laten gaan. Ik had gehoopt de eerste klim te overleven, zodat Marianne niet alleen zou komen te zitten, maar helaas… Het viel voorin niet stil, zodat we ook in de afdaling niet terugkonden komen. Marianne liet vandaag zien ook bergop mee te kunnen in de langere beklimmingen en finishte als tweede en behoudt het roze. Ik finishte in een derde groepje daarachter als zestiende en was blij dat ik er was…! Morgen staat de meest pittige rit op het programma met een klim van 300 naar 2300 meter! (en dan zijn we nog geen eens de Stelvio op geweest! Die volgt een dag later.) We gaan het zien, maar ik heb voor etappe 8 en 9 geen verwachtingen dat ik iets kan betekenen. Het zal weer uitrijden worden in een aardig groepje en hopen dat Marianne het daarvoor zo goed blijft doen!

Onderweg worden we trouwens ontzettend veel aangemoedigd! Er staan overal super veel mensen aan de kant. En het aantal camera’s dat op Marianne afkomt na de finish is ook wel indrukwekkend. J Ik heb het idee dat de Italianen wel voor Nederland zijn (op het gebied van vrouwenwielerennen en voetbal), want we horen over ‘Olanda’! We hebben met alle Nederlanders in het hotel de halve finale gekeken en Nederland naar de finale zien gaan. Zondagavond zijn we hier ook nog, dus dan gaan we zeker ergens de finale kijken!

Gepost door: Annemiek op donderdag 8 juli 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten