donderdag 22 september 2011

Update uit Denemarken

Afgelopen zaterdag reed ik nog een koers in Breendonk in Belgiƫ. Het was lekker voor het wedstrijdritme om daar te rijden. Loes en ik zaten in de kopgroep van vijftien. Grace Verbeke reed in de laatste kilometers weg en er werd naar elkaar gekeken, zodat zij alleen vooruit bleef. Achter haar werd het een sprint voor plek twee. Loes trok de sprint voor mij aan en ik keek om, maar zag niemand komen en zo maakten wij met 2 Nederland Bloeit renners het podium compleet.

Verder heb ik nog een paar goede trainingen gedaan in Wageningen. Zo heb ik o.a. nog een paar keer achter de brommer getraind. Ik voelde me nog fris en de moraal om nog een paar keer goed te trainen voor het WK was nog goed. Ik heb dit jaar wat minder dagen gekoerst dan vorig jaar, wellicht dat dat ook scheelt in hoe fris je nog bent aan het eind van een seizoen.

Marianne en Ellen waren zaterdag al vertrokken naar Kopenhagen, omdat zij dinsdag al de tijdrit moesten rijden. Samen met de rest van de wegselectie ben ik hier woensdagavond aangekomen. We zitten in een hotel met de selecties van de beloften mannen en junioren mannen en vrouwen. Het kleurt hier goed oranje, zie ook de foto!

Vanochtend begonnen we gelijk om half 9 met een ‘mediaontbijt’. De pers kon aanschuiven voor vragen en er was belangstelling van tv (NOS, omroep Brabant) en een aantal kranten. De vragen die aan mij werden gesteld gingen o.a. over het parcours, over mijn eigen ambities en uiteraard ook hoe ik mijn kansen zie voor dit WK in combinatie met Marianne als kopvrouw (zie daarvoor ook de twee bijgevoegde krantenartikelen). Er zal veel naar ons team en Marianne gekeken gaan worden, dat is duidelijk, maar deze situatie is natuurlijk totaal niet nieuw voor ons. We hebben op dit parcours dit jaar echt een super sterk team en ik heb er heel veel zin in. Het hoofddoel is dat we de wereldkampioen mee naar huis nemen! Ikzelf ga er voor om in de finale van de wedstrijd een belangrijke rol te spelen.

Na het ontbijt hebben we het parcours verkend. Het is een rondje van 14 kilometer, met 105 hoogtemeters. Onze koers bestaat uit 10 ronden. Ik had het parcours al wel bekeken op youtube en het parcours verkennen zorgde dan ook niet voor verrassingen. Het is een glooiend parcours, vrij beschut, maar toch kan de wind die er staat het wel zwaar gaan maken. Na de laatste bocht naar rechts is het nog 900 meter tot de finish, waarvan de laatste 500 meter met een stijgingspercentage van 4%. Een mooie, brede aankomst! Mocht het een massasprint worden, dan is het zeker een aankomst die Marianne goed ligt. Hoe zwaar het parcours uiteindelijk zal zijn, zal afhankelijk zijn van hoe er gekoerst gaat geworden. De weersvoorspellingen zijn voor zaterdag goed, al zou regen en wind voor ons Nederlandse team niet nadelig zijn.

Deze week zijn ook twee interviews met mij verschenen in de Volkskrant en het NRC. Deze gaan o.a. over mijn rol op het WK en zijn hier ook terug te lezen.

Bijlage
Netjes in 5 jaar naar de wielertop – Bron: NRC NEXT 20 september 2011Marianne kan ook mijn bliksemafleider zijn – Bron: Volkskrant 17 september 2011

Gepost door: Annemiek op donderdag 22 september 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten