maandag 8 augustus 2016

Update na zware val op Olympische Spelen

Wie de olympische wegwedstrijd zondag heeft gekeken, heeft kunnen zien hoe Annemiek in volle finale en misschien wel op weg naar de titel, zwaar ten val kwam. Daarbij heeft ze een zware hersenschudding opgelopen en drie kleine breuken in haar wervelkolom. “Ik lig nu in het ziekenhuis en ga er fysiek wel bovenop komen”, laat Annemiek weten. “Bovenal is dit voor mij een super grote teleurstelling. Dit was de beste wedstrijd uit mijn carrière. Mentaal ben ik een wrak.”

Uiteindelijk bezorgde Anna van der Breggen het Nederlandse team alsnog het goud. Annemiek: “Haar feliciteer ik van harte. We hebben als team een ontzettend sterke wedstrijd gereden.” Het kost echter wel veel moeite om er nog een positieve blik tegenaan te werpen. “Normaal kan ik goed relativeren. Dat er hierna wel weer een wedstrijd komt. Maar de Olympische Spelen zijn maar eens in de vier jaar en ik was er nu zó dichtbij. Ik weet niet wat ik met mezelf moet en hoe ik dit moet verwerken.”

De val gebeurde in de afdaling, waar Annemiek op dat moment solo aan de leiding lag. “Ik wist dat het ging regenen in de afdaling en dat het daar verraderlijk is. Maar ik wist ook dat Elisa Longo Borghini achter mij zat en dat zij goed kan dalen. Dan moet je wel wat risico’s nemen.” Helaas sloeg het noodlot toe en Annemiek bleef roerloos liggen. “Daar kan ik met niets meer van herinneren. Ik weet alles nog tot aan de val en vervolgens werd ik wakker in het ziekenhuis.”

Als je zo goed op schema ligt en dat in zo’n belangrijke wedstrijd, is relativeren absoluut niet gemakkelijk. “Het is heel zuur en moeilijk te accepteren dat ik geen medaille heb, ondanks dat ik wel de beste vorm van de dag had. Ik kan nu alleen trots zijn op hoe ik heb gereden en heb laten zien dat ik in staat was om meer te doen dan ik mezelf ooit voor mogelijk had gehouden. Ik zal me er voorlopig ook aan moeten vasthouden dat ik boven mezelf ben uitgestegen.”

Foto: Bjorn Parée

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 8 augustus 2016

86 reacties op “Update na zware val op Olympische Spelen”

 1. Lubomir Stejskal schreef:

  Dear Annemiek,

  I often remember for you. Your olympic fall was terrifying and for that reason I wish you: Get well soon!
  Greetings from the Czech Republic.

  Mr. Lubomir Stejskal

 2. Erwin schreef:

  Lieve Annemiek,

  Wat een reactie geef je vanuit het ziekenhuis. Een reactie die je volgens mij typeert. “Jongens, het komt wel goed.. ” Spelers van oranje op een wk beseffen niet wat er in Nederland leeft en dat jij dat ook niet meekrijgt is logisch maar weet dat men niet alleen in Nederland weet wat voor kampioen jij bent, nu weet de hele wereld het. Alle mensen die naar de spelen kijken (zo’n paar honderd miljoen) waren maar met 1 ding bezig die zaterdag. Wie was die mooie vrouw die zo hard kon fietsen?! En vervolgens deed de hele sportwereld die nacht geen oog dicht omdat niet bekend was hoe het met je ging. Het eerste wat ik deed die ochtend was kijken of er al meer bekend was en dan lezen, het komt wel goed… Fantastisch, een reactie van een groot kampioen. Normaal kijkt men een uitslag en denken ze oké leuk maar nu kent iedereen je en iedereen weet hoe sterk jij was die zaterdag. Geen medaille voor jou is vreselijk maar ik heb niets nodig om jou te herinneren en met mij vele tientallen miljoenen mensen. Wat een sportvrouw, wat een kracht en wat een inzet. Ik hoop dat we snel weer van je mogen genieten. Tot die tijd geniet ik ook van je tweets, fotootjes etc. Ik hoop tot snel maar dat komt wel goed..

 3. Hans schreef:

  Annemiek,

  En de wereld hield haar adem even in…..

  Ik kan me er iets bij voorstellen hoe jij je nu voelt. Je had het goud bijna in handen en dan knal je over de kop. Wat heb jij fantastisch gefietst; je bent de sterkste van het hele veld ! Maar helaas kreeg jij er niet de beloning voor waar je zo hard voor had getraind.

  Ik heb de beelden vaak opnieuw bekeken. Het blijft heftig om te zien. Kan niet anders concluderen dan dat er een engeltje op jouw schouder zat toen je naar beneden suisde. En alhoewel de verwondingen meevallen – gezien de doodssmak die je maakte – zal je je realiseren dat dit vele malen slechter had kunnen aflopen.

  Jij hebt echter de mogelijkheid verder aan jouw succes te werken. Je bent in de bloei van jouw leven en erg succesvol onderweg. Het missen van goud is heel erg jammer maar misschien kun je er in 2020 nog eens voor gaan ? ( 33 is ook maar een nummer ….) Jammer dat je nu niet de door jou zo erg verdiende plak kon afhalen, maar in de harten van vele Nederlanders zal je voor eeuwig in herinnering blijven (en dat kan niet iedereen met een gouden plak zeggen).

  Hoop dat je spoedig herstelt en dat we nog meer moois van jou te zien krijgen !

  Hans ten Hagen

 4. Henny van der Heijden schreef:

  Beste Annemiek,
  Afgelopen zondag zat ik regelmatig te switchen tussen tv en computer om de koers te kunnen volgen. Nadat Marianne was ingehaald ging ik er echt voor zitten. Het vertrouwen groeide toen ik zag dat jij en Anna zo goed stand hielden en zelfs het initiatief namen. Als wielerliefhebber volg ik je prestaties al wat langer en weet ik dat het je niet altijd heeft meegezeten. Daarom was ik blij dat juist jij de beslissende versnelling plaatste en het verschil leek te maken.
  Des te groter was de schrik toen je die verschrikkelijke val maakte, mijn hart stond stil en had moeite om te genieten van het vervolg. Jij lag daar zo doodstil en bijna levenloos langs de weg.
  Wij juichten voor de winst van Anna, maar niet uitbundig want we dachten allemaal aan de verschrikkelijke val.
  Pas toen de eerste berichten kwamen dat de schade (relatief) mee viel kwam het besef.
  Wie had er nu recht op de gouden medaille? Anna als de winnares of het team vanwege de geweldige teamprestatie.
  Voor mij verdien jij die medaille, want jij was met voorsprong de beste renster in koers afgelopen zondag.
  Als mensen over jaren spreken over deze Olympische wedstrijd, zal men naast Anna van der Breggen vooral Annemiek van Vleuten herinneren als de vrouw die op weg was naar goud maar het noodlot op haar weg ontmoette.
  Met alle respect voor Anna, blijf jij voor mij de morele winnaar van deze wedstrijd.
  Heel veel sterkte voor de toekomst en een voorspoedig herstel gewenst!

 5. Henk Bos schreef:

  Ik krijg die verschrikkelijke beelden maar niet uit mijn hoofd. Ik dacht echt dat daar een jongedame lag die nooit meer zou fietsen. Als topsporter baal je enorm en dat is logisch, maar ik ben vooral blij dat je het hebt overleefd. Anna heeft gewonnen en dat is een troost. Jullie hebben het samen gedaan en daar kunnen jullie ook samen trots op zijn. Wat mij betreft is de sportploeg van het jaar al bekend!

  Heel veel sterkte en beterschap gewenst. Jullie hebben er een nieuwe fan bij!

 6. Henk schreef:

  Beste Annemiek ik volg je op strava met veel plezier en vind het leuk om te zien waar je allemaal fietst. Ik hoop je altijd nog eens een keer tegen te komen en gelukkig kan dat nog altijd. Ik kan nog veel meer type en als je dat wil moet je het zeggen maar ik wil je vooral een spoedig herstel wensen🍀🚴🏼🌻

 7. Matthias schreef:

  Here’s your gold medal: ☀
  Stunning ride!
  Take care
  M., Hamburg

 8. Marcel Sala schreef:

  Lieve Annemiek, wat heb ik van je genoten. Wat was je goed en wat reed je ze allemaal op een hoop. Toen het ging regenen in de afdaling hoopte ik al dat je heelhuids beneden zou komen. Het zag er zo link uit met die glad wordende weg. Je laag voor op de TV motor en was uit beeld. Iedere bocht die de motor nam was leeg. Gelukkig. Totdat ene moment toe je net wel in beeld was en het vreselijk misging. Mijn hart stond stil. Het zag er zo verschrikkelijk uit! De rest van de wedstrijd interesseerde me niets meer. Ik zat als verdwaasd naar de TV te kijken met mijn maag in de knoop en tranen in mijn ogen. Ik hoopte zo dat je niets ergs had…

  Toen Anna de race won kon ik niet blij zijn. We wisten nog steeds niet hoe het met jou was. Gelukkig kwamen er toen berichten dat je aanspreekbaar was en dat je maar het ziekenhuis gebracht werd. Ik hoopte zo dat het allemaal mee zou vallen.

  Ik heb er geen oog van dicht kunnen doen. De beelden spookte maar door mijn hoofd en ik voelde zo met je mee.

  Wat is sport soms toch wreed lieve Annemiek. Je kon de titel niet meer ontlopen tot die ene fractie van een seconde. Voor mij ben jij de absolute winnaar. By far de beste!

  Vanaf nu voor altijd in mijn hart gesloten. Ik hoop dat je er lichamelijk maar vooral ook mentaal weer helemaal bovenop komt!

  Lots of love.

 9. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,
  Wat genoten we van je zondag. En wat schrokken we. Ik moest onmiddellijk denken aan het beeld van de gevallen Italiaanse wielrenner Casartelli in de Tour de France van 1995 op de Col de Portet d’Aspet. Gelukkig kwamen er goede berichten.
  Het vreemde en ook mooie van het leven is dat je na tegenslagen (bij mij is dat lichamelijk, door een operatie invalide in de buik) als je door wilt leven, moet kijken naar de overblijvende positieve dingen in het leven. En die zijn er bij jou zeker. Gewoon doorfietsen, dat is toch je passie! En je grote kunstje. En je trainingen op al die mooie plekken. En je hebt een fantastische moeder, mijn nicht. Die zal haar optimisme wel aan jou overdragen, als je dat al niet van nature van haar hebt meegekregen. Ik moest wel aan haar eerste euforie en daarna haar grote en toch op dat moment lang durende onzekerheid denken, en heb haar ook meteen “gemaild”.
  Ik zag meteen dat je goed was, en toen kwam dat er ook nog uit met je mooie en wilskrachtige demarrage. Ik prijs me rijk al zo lang fan en volger van je te mogen zijn. Wordt maar weer snel gezond en verlies je conditie niet.

 10. niels schreef:

  Hoi Annemiek,

  Ik reageer hier pas voor ’t eerst op je website. Net als heel veel mensen zat ik live te kijken naar de oh zo spannende wedstrijd!

  Weet je, er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn in het leven. Ook dingen waar je liever nooit meer aan terugdenkt.

  De manier waarop jij wegreed was fantastisch! Te horen dat je er bovenop gaat komen is dat ook!

  Lang nadat je de racefiets opzij hebt gezet zul je misschien zelf ooit ook weleens een momentje hebben dat je blij bent. Gewoon gezond, omdat het leven zoveel meer is dan alleen fietsen.

  Een gek contrast, want op de Spelen gaat het juist alleen maar daarom, en schuif je de rest even aan de kant.

  Dat juist jij naast de ereplaats hebt gegrepen is echt verdrietig. Ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat je ‘m echt had verdiend. Maar Anna ook, en wat bijzonder om te beseffen dat jullie zo als een team samen hebben gereden! Zelden zo’n wegrace gezien, ook niet in andere races.

  Bovenal hoop ik ook dat er eens meer aandacht besteed gaat worden aan dameswielrennen. Ook dat racen zonder oortjes standaard gaat worden. Want ik denk juist dat mede daardoor de race van jullie zo gigantisch bijzonder was!

  Jij verdient echt een bijzondere sportprijs door de wijze waarop je hebt gereden in Rio!

  Fijn om te horen dat je ok bent! Dat is zoveel belangrijker joh… Je liet half NL en de rest van de wereld harstikke schrikken…

  Heel veel sterkte in je herstel, en op naar de wereldtitel. Een mooi korte termijn doel! 🙂

 11. Denice Sutton schreef:

  You are in my thoughts and prayers for a speedy recovery.

 12. Luciana Almeida schreef:

  I was watching the race down the track, near to the place you fell and all of we (me and my friends) got really worried about it. Hope you get better soon!! Best wishes from all of us from Brasil!

 13. Jeetjemina Annemiek. Je lag gewoon op kop. Je had macht in de benen. Pure macht. Zoals je die verschrikkelijk steile Braziliaanse berg beklom. Je reed ze allemaal aan gort. Die Engelse Abbot kon nog snakkend naar adem een beetje in de buurt bij je blijven. Je was gewoon de sterkste in koers en je zou gewoon gaan winnen Annemiek! Olympisch goud!
  Al die trainingen en al die hoogte stages, en al die veerkracht na alles wat je hebt meegemaakt in het verleden zouden beloond gaan worden met een triomftocht naar de Copacabana Je moest er wellicht nog wel even voor fietsen, en ze zouden het je echt niet cadeau geven, maar met jou tijdrit-skills. En je wil om te winnen!!!
  Mijn hart stond stil toen ik je door de lucht zag vliegen. En helemaal toen je niet opstond. Want het eerste wat renners doen is opstaan!!!
  Ik wens je heel veel succes, sterkte en positiviteit toe (al heb je dat laatste volgens mij van nature).
  En hoe dan ook, en ik weet niet of dat een troost is, maar je hebt wielerhistorie geschreven en jezelf onsterfelijk gemaakt.
  En 33 jaar, ach wat…volgens mij wordt je gewoon elk jaar sterker ☺

  Aart Cornelissen,
  Een grote fan 🙂

 14. Paul Platell schreef:

  Hoi Annemiek,

  Ik was zo blij om te horen dat er bij jou geen blijvende schade zal zijn. Voor mij heb je sowieso een wereldprestatie geleverd, ook al kon je het helaas niet afmaken. Ik wens je veel sterkte met het herstel en met het verwerken van de kater.

  Groeten,
  Paul Platell

 15. Eric Reijnders schreef:

  Hoi Annemiek, wat zat ik enorm van je sterke race te genieten. Ik wist zeker dat jij het goud zou gaan pakken totdat ene angstige moment. Ik sprong op van de bank en riep heel hard een scheldwoord. Ik was heel blij toen er langzaam berichten door sijpelden dat je naar omstandigheden oke was. Ik wens je heel veel sterkte en alle geluk tijdens je herstel en hoop je snel weer eens heelhuids op t.v. te zien.

 16. Corrie Oosterwaal schreef:

  Annemiek, je reed een dijk van een wedstrijd. We waren opgetogen toen je de Amerikaanse achter je liet en op weg ging naar de olympische titel. Maar toen we je zagen vallen ging er een schok door ons heen. We schreeuwden van ontzetting.
  We hopen dat je snel weer hersteld van je verwondingen en nog een mooie wielertijd tegemoet gaat. Heel veel sterkte.

 17. Jolanda schreef:

  Hoi Annemieke, je was de sterkste tot het noodlot toesloeg wat een val, gelukkig heb je het er redelijk goed van afgebracht.
  Maar wat reed je een mooie koers, je mag trots zijn op jezelf hoor, maar ik kan me indenken dat je flink teleurgesteld bent. Ik wens je een voorspoedig goed herstel toe. 🍀

 18. Ron Camps schreef:

  Hoi Annemiek,
  Veel beterschap en een voorspoedig herstel. Wordt snel weer de oude.

 19. Toos de Groot-Teunis schreef:

  Beste Annemiek,
  We hebben genoten van je prestatie en met verbijstering je val gezien. We wensen je heel veel sterkte en kracht om weer op te knappen.

 20. leon schreef:

  Hallo Anemieke

  Ik hoop dat je snel weer op de fiets zit. Verzorg je goed. Bij mij en zo velen stond de wereld even stil. Maar ik wens je een goed herstel. Je komt er sterker uit dan ooit. En over 4 jaar nieuwe kans

  Grt leon

 21. Gerben de Volder schreef:

  Hoi Annemiek,
  Je beste race ooit leek bijna je laatste race ooit te zijn, wat waren we geschrokken en later blij te horen dat het redelijk met je ging. De gouden medaille is zeker als team binnengehaald waarbij jij de sterkste troef was. Heel veel sterkte en beterschap gewenst. We hopen je snel weer te zien fietsen!

 22. Werner schreef:

  Wat een verschrikkelijke val Annemiek, wat jammer dat je die plak deze keer net mis liep.
  Ik wens je beterschap en hopelijk herstel je snel.

 23. Alain schreef:

  Hoi Annemiek, heel veel sterkte met je herstel na je verschrikkelijke valpartij. Tot de valpartij heb ik genoten van je manier van koersen in Rio.

  Beterschap,
  Alain

 24. Ronald schreef:

  Beste Annemiek, wens je een spoedig herstel van deze wel zeer lelijke val. En hoop voor jou dat je goed herstelt van die val en we je in de toekomst weer op de fiets zullen zien!

 25. Norman Visser schreef:

  hoi Annemiek

  Heel veel sterkte toegewenst met je herstel.

 26. José V schreef:

  Lieve Annemiek!
  Mijn hart draaide om in mijn lijf toen ik je zag vallen.
  Natuurlijk is de sportieve teleurstelling nu groot voor jou.
  Jouw kansen komen nog wel.
  Wij zijn alleen maar enorm blij, dat het relatief goed is afgelopen.
  Een voorspoedig herstel toegewenst!

 27. Wim Ter Voert schreef:

  Dit is zo’n race waarvan de toekomst zal uitwijzen dat de reis belangrijker was dan de bestemming; tot in lengte van dagen zal de Olympische wegwedstrijd van Rio vooral herinnerd worden als de zekere reis van Annemiek van Vleuten naar Olympisch goud. Dat op de bestemming een ander gehuldigd werd doet daar niets aan af.

 28. Klaas. schreef:

  Van harte beterschap. Ik hoop dat je volledig herstelt na deze vreselijke valpartij. Heb er slecht van geslapen. Wat ben ik blij dat de valhelm verplicht is tegenwoordig. Je moet er niet aandenken wat er was gebeurd zonder.

 29. Michel . schreef:

  Hoi Annemiek van Vleuten.

  Een knoop in mijn maag. Na die vreselijke val . God gelukkig is het niet al te erg . Een engeltje !!! Ik weet zeker dat je weer terug komt . Je verdiende goud .ik heb Bewondering volop . Even wat lees voer : Ik Ben opgegroeid in Arnhem. Een geweldige mooi natuur gebied . Herken je dit : de schelmse weg richting Rozendaal rotonde links de Kerklaan af langs de bedriegertjes dan Het klimmetje de Postbank op .
  Ben er zeker van : jouw favoriete route richting het mooie Veluwe. De dag dat ik je via strava deze route heb weer zien fietsen zal ik even terug denken aan dit moment . Ik ben maar een amateur wielrenner met een Cyclocross bike maar kik op klimmetjes .vorig jaar zomer in de dolomiet en de stelvio gefietst. Heerlijk 10 dagen knallen . Ik woon nu in het belgiese Kempen . Vlak in omgeving van Hasselt Heerlijk. Maar kom graag nog even fietsen , bij een bezoekje aan mijn moeder wonend bovenaan sonsbeek . In Arnhem
  beste allerbeste Annemiek
  Ik wens je beterschap en energie en dat je maar goed en volledig hersteld. positiviteit wilskracht en het engeltje zal bij je zijn. En je de juiste keuzes influisteren . Zie hoeveel fans je er nu bij hebt . Zoveel lieve berichtjes .
  Ciao .

 30. Marianne schreef:

  Beste Annemiek, wat een spetterende race hebben jullie met zijn vieren neergezet, een geweldige teamprestatie die vanaf het begin af aan al boven de rest uitsteeg!
  We zagen je al solo naar de eindstreep fietsen, je had zo’n mooie voorsprong op Abbott dat het niet meer stuk kon. Maar dan die verschrikkelijke val op die doodenge afdaling en jij roerloos in de greppel, het was ineens allemaal niet meer belangrijk met die race, pas toen we hoorden dat je nog leefde en “okay” was, was er toch een beetje vreugde voor de gouden overwinning van jullie team. Want het goud komt niet alleen Anna toe maar jullie allemaal!!!
  Toch, ik kan me zo goed voorstellen dat het allemaal zo verschrikkelijk zuur is voor jou op dit moment en ik heb oprecht met je te doen en leef met je mee.
  Maar ik weet ook zeker dat jij dit als topsportvrouw allemaal weer te boven zal komen, maar op dit moment moet je het allemaal eerst maar rustig gaan verwerken. Maak jezelf geen verwijten, maar hou voor ogen dat jij de beste was en hou vertrouwen in jezelf zodat je snel herstelt en weer gauw op de fiets zit en je fantastische prestaties weer kan laten zien! Het ga je goed!

 31. Tjeerd van der Veen schreef:

  Beste Annemiek,

  Heel veel sterkte na deze zware crash, kop op, je komt er weer bovenop. Wij leven met je mee. Vooral eerst beterschap gewenst.

  Gr Tjeerd van der Veen

 32. Angelique schreef:

  Beste Annemiek,
  Wat ontzettend erg dat je gevallen bent….
  Wat ontzettend fijn dat je kunt herstellen van de schade van de val…
  Wat ontzettend erg dat het Goud je op deze manier ontglipt…
  Wat ontzettend fijn dat het Goud in Nederlandse handen blijft….

  Vallen en opstaan zeggen ze vaak
  En dat is nu weer, dat is raak
  Veel succes, sterkte en kracht bij het opnieuw opstaan
  En ik heb er vertrouwen in dat je weer voor voluit zal gaan

  Hou je taai en je hoofd rechtop
  Je komt er gelukkig weer bovenop 🙂

 33. Dico van den Heuvel schreef:

  Wat een kramp in onze maag toen we je zagen vallen Annemiek. Wat duurde het lang voordat we hoorden dat het naar omstandigheden goed ging. Een hele opluchting. Het leek wel of Anna zich verplicht voelde om te winnen. Het goud is voor jullie allemaal. We hopen dat het snel weer beter gaat en weer snel van je sport gaan genieten. Heel veel sterkte.

 34. Roy schreef:

  Beste annemiek ik hou totaal niet van wielrennen maar toen ik zondag de tv aan zetten en zag hoe marianne vos op kop lag moest ik verder kijken, het werd zo verschrikkelijk spannend dat ik met een hartslag van 150 aan het kijken was toen jij op het laatst die amerikaan wou afschudden en het ook lukte hoopte ik met alles wat ik had dat je het goud zou pakken, en toen het moment van de val !! Ik heb nog nooit zoveel zenuwen en stress gehad van een sport wedstrijd laat staan wielrennen, de grond zakte onder me weg 🙁 ik dacht bij mezelf okee nu moet anne de gouden medaille voor jou pakken en dat deed ze op een geweldige manier, ik heb door dit echt veel respect gekregen voor t wielrennen en vooral voor jou en Anne veeel beterschap en succes gr Roy de Jong (aalsmeer)

 35. Ingmar Emmen schreef:

  Hi Annemiek,

  Je bezorgde Nederland veel plezier en tegelijkertijd ook veel angst. Wat fijn dat je weer aan de beterende hand bent. Natuurlijk overheerst teleurstelling, maar wat mag je trots zijn op jezelf en wat zijn wij als Nederland trots op jou! Wat mij betreft krijg je de gouden medaille als je weer terug in Nederland bent. Je bent een topper!

 36. Joanne Simpson schreef:

  Dear Annemiek, I was so devastated to see you crash yesterday. The Family Simpson wishes you all the best.

 37. Frank schreef:

  Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten kijkend naar jouw prachtige race en was helemaal verbouwereerd na de valpartij! Wat een smak maakte je en wat lag je op winnerskoers. Je was dik de beste die dag!!
  Ik hoop dat je snel herstelt en dat je vaker zulke races gaat fietsen. Je hebt er een fan bij!!

 38. Lya Grootzwagers schreef:

  Heel veel sterkte en een spoedig herstel, wat een afschuwelijke val heb heen gemaakt, schrokken er heel erg van. En je reed zo ontzettend goed en sterk!!

 39. Huub B. schreef:

  Beste Annemiek
  Jouw val was voor mij het meest emotionele sportmoment van de inmiddels ruim vijftig jaar dat ik naar sport kijk, meer nog dan bijv de Tourzeges van Jan Jansen of Joop Zoetemelk of de winst van finale van het EK voetbal 1988. Ik kon het niet aanzien. Mijn hele lichaam schoot in de kramp en ik moest weglopen van de tv. Ik weet zeker: net al ik zullen de miljoenen mensen die wereldwijd keken de dramatische beelden nooit meer vergeten. En – niets ten nadele van je teamgenoot Anna die het goud van harte is gegund – iedereen die zondagavond 7 augustus keek, zal zich altijd blijven herinneren dat jij in de Olympische wegwedstrijd van 2016 de beste was en een gouden race reed.

 40. Tim Louwers schreef:

  Hoi Annemiek,

  Niemand zal vergeten dat jij iedereen compleet naar huis hebt gereden. Je was de beste en die gouden medaille is slechts een bewijs van iemand die als eerste over de finish kwam.
  Heel veel sterkte met je herstel, je bent een ware heldin.

 41. Rene schreef:

  Oh wat was dat gisteren ontzettend schrikken. In gewonnen positie en dan zo’n val. Verschrikkelijk. De gouden medaille van Anna was natuurlijk heel mooi, maar mijn gedachten (als bij zovelen) waren bij jou. Liever geen goud en een goede gezondheid voor jou. Ik was blij toen ik hoorde dat jij bij bewustzijn was en had gesproken. En nu ben ik blij te horen dat het (naar omstandigheden) goed met jou gaat. Heel veel sterkte. Die gouden medaille voor Anna is natuurlijk ook voor jou en de rest van het team. Beterschap.

 42. Ron de Kort schreef:

  Wat waren we geschrokken, blij dat het navenant nu goed met jou gaat. Wat waren jullie goed. Was je niet gevallen, was je ongetwijfeld olympisch kampioen geworden. Daar zul je nog wel eens aan terugdenken. Zet je er vlug overheen en kom terug als Gerry Kneteman in het verleden ook deed. Eigenlijk verdient het hele team een gouden medaille.

 43. John Wansink schreef:

  Heldin van Rio!

  We schrokken zo enorm toen je viel en zo stil bleef liggen, juist ook omdat je zo goed ging.

  Fijn om jouw reacties te lezen. Dit is ook jouw succes, vergeet dat niet. Tegelijk, jouw eigen succes komt nog!!

 44. Paul schreef:

  Super Annemiek,
  Je hebt iedereen die het gister gezien heeft op het puntje van de bank laten zitten.
  Wat was je super sterk en wat schrok ik verschrikkelijk toen je achter begon te glijden.
  Hoop dat je weer snel helemaal herstelt zodat we weer van je kunnen genieten.
  Je bent GOUD!! Beterschap!

 45. Fan uit Valkenburg schreef:

  Ik hoop dat je snel en volledig hersteld en weet dat idereen weet dat jij eigenlijk de Olympisch Kampioene van Rio bent. Hoop dat je het over een tijdje een plaatsje kunt geven en dat jij over 4 jaar als een rijzende zon straalt in Tokyo.

 46. Alfons schreef:

  Wat was je ongelooflijk goed gisteren! Op weg naar een gouden medaille en dan live op de televisie zo hard onderuit; de tijd stond even stil. Lieve Annemiek, ik wens je veel beterschap en alle succes in de toekomst.

 47. Romain SCHARTZ schreef:

  Beste Annemiek,

  Je was super in deze zware koers gereden en dan deze verschrikkelijke val .Veel sterkte met het herstel en goede beterschap Romain uit Luxemburg

 48. Thomas schreef:

  We stonden op de bank te springen toen je ogenschijnlijk makkelijk wegreed bij Abbott en zaten even later met handen in het haar en met natte ogen naar de TV te staren. Nederland was in shock. We zijn ontzettend blij dat het relatief goed met je gaat en wensen je het allerbeste in je herstelproces. De gouden plak van van der Breggen is ook van jou!

 49. Leo &Riny schreef:

  Schrokken ons wezenloos, leek niet goed, lange tijd zonder info over hoe t met je ging, maar nu gelukkig weer bij de tijd. “We” waren de Nibali, Porte en Henao bochten al voorbij en dachten al dat het niet meer fout kon…… alhoewel de lichte regen ons benauwde. Ontzettend blij dat je al weer opkrabbelt. Voor ons had en heb je wel goud!!

 50. Gerard Mocking schreef:

  Hoi Annemiek,

  Ik ben enorm trots op de manier zo als je gisteren heb gereden. Toen je de aanval inzette kon ik mijn geluk niet op, wij zaten bij Ria met het klamme zweet in de handen te kijken naar onze nicht die zowaar op weg leek naar een goeden plak.
  Wat was dat een bekroning geweest van de training`s arbeid die je verricht heb om in die vorm aan het vertrek te staan.
  Wat zijn we van je val geschrokken en de onzekerheid als je maar niet hoort hoe het met je is.
  We wensen je een goed herstel toe en een ding weet ik zeker als het herstel er is gekomen zal je nog vaak schitteren om dat je een kanjer bent! Je zal weer sterker terug keren in het peloton en ons laten genieten van je sport.
  Ook namens Hennie schrijf ik dit stukje, met deze een kus van je oom Gerard

 51. Suzy Schlangen schreef:

  Wauw Annemieke, wat heb je ons allemaallaten schrikken… We waren enorm aan het juichen en aanmoedigen hier thuis. Tot die enorme schuiver… Buikpijn bij de aanblik hiervan. Maar wat was je tot daar geweldig goed bezig! Gelukkig hoorden we al vrij snel na de finisch van Anne dat je bij was en dat alles oké gaat komen.
  Wij danken je voor een geweldig mooie wedstrijd en wensen je veel kracht bij het herstellen van deze ongelukkige val. Beterschap!!

 52. Martijn schreef:

  Sterkte Annemiek en een voorspoedig herstel! Over 4 jaar is die gouden medaille voor jou!

 53. Aat schreef:

  Annemiek, Je bent een fantastische sportvrouw. Als de “deskundigen” de onverantwoorde risico’s beter hadden ingeschat was je nu de olympisch kampioen geweest. Ook zonder het goud ben jij voor mij de echte kampioen. Heel veel sterkte met je herstel..

 54. Mike Keijer schreef:

  Beste Annemiek,

  Wij hebben gisteren met het hele gezin enorm genoten van jouw prestatie, wat reed je geweldig! We schrokken dan ook enorm toen je viel. Vooral mijn zoontje van 7 is de hele avond nog aan het huilen geweest. Voor ons ben je de absolute kampioen! Beterschap!

 55. Hans van iersel schreef:

  Hallo Annemiek,
  Als kijker ben ik vreselijk geschrokken bij het zien van je val. Je was de smaakmaker van de wedstrijd! Ik heb tomeloos respect voor de prestatie die je geleverd hebt en wil je vooral een hart onder de riem steken in je herstel. Ik wens je een goed en degelijk fysiek en mentaal herstel toe. Heel veel beterschap!!!!! Met gezonde groet, Hans

 56. Tom Dimmendaal schreef:

  Wat een fantastische race. Erg jammer van de inschattingsfout. Vreemd om in dat amateurfilmpje te zien dat het verkeer geregeld wordt en je gefilmd wordt, maar niemand in de eerste twee minuten even bij je komt zitten…
  Wel mooi dat jullie als ploeg (en jij toch ook) alsnog beloond zijn met het goud van Anna van der Breggen. Een goed herstel! En je hebt nog tijd voor een geheel eigen groot succes! Je weet nu zeker dat je het kunt!!

 57. Phil and Jan Rowe schreef:

  All the best wishes from Australia, for a speedy recovery!

 58. Shelly schreef:

  Hoop dat je snel weer opknapt!! Wat ben jij een kanjer!!
  Beterschap en dikke knuffel uit Rotterdam van Henk en Shelly Boeijmeer

 59. Peter Axa Valleirenners schreef:

  Gelukkig kan je alweer reageren en dan ben je gelijk zo sportief om je ploeggenootje te feliciteren met de gouden plak die eigenlijk voor jou is. Wat was je er dicht bij, maar wat veel belangrijker is is dat je nog leeft. Ik zat toen Wouter Weylandt dodelijk verongelukte ook live naar de tv te kijken en moest met jou val gelijk daar aan denken. Uit eindelijk valt het lichamelijk nog iets mee. Ik wens je veel sterkte om alles te verwerken en hopelijk kun je snel weer je rondjes rijden hier over de prachtige Utrechtse Heuvelrug.

 60. Phil and Jan Rowe schreef:

  All the best for a speedy recovery!

 61. Irna schreef:

  Wat deed je het super knap Annemiek. Jammer dat het zo eindigde. Hopelijk kom je er snel weer bovenop.

 62. Arjan schreef:

  Dat was ontzettend schrikken gisteren en de beelden zagen er verschrikkelijk uit. Je deed het werkelijk fantastisch. Het Nederlands goud is er mede dankzij jou. Ik wens je een goed herstel toe.

 63. Paul Van Looy schreef:

  Beste Annemiek !! Je hebt een supperprestatie neergezet daar in Rio !!
  Na die vreselijke val vreesde ik echt het ergste.
  Dat je nog bij ons bent vindt ik persoonlijk belangrijker dan die olympische titel !!
  Dit komt allemaal wel weer goed.
  Spoedig herstel .

 64. Ineke schreef:

  Annemiek, je reed echt geweldig! Wat een super race. Echt onwijs naar dat het zo moet aflopen maar hopelijk kun je op een dag wel blij zijn dat je zo goed reed, ook al is het dan niet beloond met het goud dat je eigenlijk verdient. Ik had het je echt zo gegund! Ik schrok me kapot toen je onderuitging, het zag er echt heel naar uit. Volgens mij heb ik nog nooit zo hard zitten schreeuwen voor de tv. Ik ben echt super trots op je en hoe je gereden hebt, ook al is er dan uiteindelijk niet het ‘echte resultaat’. Ik ben blij dat je fysieke verwondingen relatief gezien meevalt en wens je heel veel beterschap! Heel veel liefs uit Wageningen

 65. Markus schreef:

  Wir sind alle froh, dass sich Annemiek in guten Händen befindet und wünschen eine schnelle und gute Genesung!

 66. Arno schreef:

  Beste Annemiek,
  We zaten in spanning bij ons thuis te kijken hoe jij dapper op weg naar de finish ging. Een vrijwel zekere overwinning…..
  Maar wat een horrorscenario volgde toen. Die val…vreselijk om te zien hoe je van die fiets stuiterde op dat asfalt. De wedstrijd ging door maar dat beeld van jou daar aan de kant van de weg….dat bleef op m’n netvlies staan. Het zag er niet goed uit in eerste instantie. Wat blij waren we te horen dat je er relatief goed af bent gekomen.
  Dat de gouden plak toch naar Anna ging was top en bovendien een fantastische teamprestatie!
  Ik wens je beterschap en het allerbeste toe!

 67. Marc schreef:

  hoi Annemiek, wat ongelooflijk wrang allemaal, gelukkig overleef je het hoop ik, de medaille verdien jij natuurlijk om je nek, Beterschap en spoedig herstel toegewenst!
  Marc

 68. C van boven schreef:

  Annemiek….jij bent DE winnaar! Wat een verschrikkelijke val. Top sportvrouw om al zo snel op een positieve manier te reageren na je val. Kanjer!!!

 69. Randy schreef:

  Nog nooit zo een dramatisch sportmoment meegemaakt. Blij om te lezen dat het goed met je gaat.

 70. Hans schreef:

  Hier in Zwitserland leefden wij ook mee met de wedstrijd. Annemiek reed tot onze verrassing en vreugde supersterk. Toen kwam die glibberige oerwoudafdaling met die hoge opstaande randen. Ik zei nog tegen mijn vrouw “ze is de Nibali bocht al voorbij dus dat wordt goud”. Wij fietsen zelf ook veel in de bergen en zo’n val is de schrik voor iedere renner (op het vol tegen een auto aanrijden na). Annemiek, je was super, van der Breggen maakte het af voor Nederland en ook voor jou. Vanuit de Alpen veel sterkte met het herstel en wellicht tot ziens.

 71. Jan schreef:

  Beste Annemiek, wat ben ik blij om te horen dat het naar omstandigheden goed met je gaat! Ik vind het ontzettend jammer dat je het niet af kon/mocht maken want je was gewoon de sterkste. Voor mij ben jij dan ook de winnaar.

 72. Beste Annemiek, Wat hadden we je de overwinning toegewenst. Kippenvel kregen we toen je daar op het juiste moment en vol overgave solo op weg was naar de overwinning. Maar dat werd ineens kippenvel van de schrik. Wat een smak maakte je, ongelooflijk. Het is natuurlijk niet niks de schade die je nu hebt maar inderdaad, zoals veel mensen reageren, we vreesden voor het ergste. Het herstel zal wel enige tijd duren, maar je hebt je al vaker van je sterke kant laten zien. Je bent een echte sportvrouw, in hart en nieren.
  Ik ken je niet persoonlijk, maar je moeder heeft bij ons in de bed en breakfast gelogeerd toen jij hier in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven geopereerd bent. Sinds die tijd volgen we je op de voet. Wij wensen ook je moeder alle goeds toe, want het is natuurlijk afschuwelijk als je aan de andere kant van de wereld zit en je ziet dit gebeuren met je dochter.
  Dus voor beiden alle goeds en laten we hopen dat alles weer goed komt. Toi, toi, toi!!

 73. Rutger schreef:

  Je was grandioos, Annemiek! Wat heb je sportlievend Nederland een ongelooflijk veel bewondering én schrik bezorgd. Ik hoop dat je nu door de pijn heen ook gepaste trots zult voelen, grote trots. Dat heb je verdiend.

 74. Bossche groet x schreef:

  Beste Annemiek, wat fijn dat ik dit berichtje kan schrijven! Hoe hard de sportwereld en de media is hebben we gisteren pas echt goed gezien.(pfieuw) Maar geweest is geweest. Sterkte met je herstel en we hopen snel weer iets van je te horen en het belangrijkste, ook jij gefeliciteerd met de gouden medaille die jullie echt wel als team hebben binnengehaald! Probeer er een beetje van te genieten en helemaal, “dat je er gewoon nog bent!” Dikke kus en de lieve groetjes vanuit Den Bosch x

 75. Arjan van Dam schreef:

  Super race gereden,ik heb genoten.
  Heel veel beterschap

 76. Peter schreef:

  Geachte mevrouw van Vleuten, u reed fantastisch en ik had u heel graag het goud gewenst. Toen ik uw val zag ben ik vreselijk geschrokken. Ik heb zelf een dwarslaesie, en vreesde het ergste. Gelukkig lijkt het ‘mee te vallen’.
  Ik wens u veel sterkte en een spoedig en volledig herstel. Het allerbeste gewenst van een wielen-fan.

 77. J.Karppinen schreef:

  It was so scary..! It’s excellent that you will be OK. Best wishes for a quick recovery.
  For sure, You’ll have many new fans when you get back on the bike. All the best for You..

 78. Laurens Ketting schreef:

  Dammit van Vleuten, ik schreeuw bijna nooit maar gisteren vloog de kat toch de woonkamer uit! Wat een klap!
  Ik heb heel wat mensen zien liggen en ik dacht echt dat je niet meer onder ons was… Gelukkig kun je de fiets weer op en ons entertainen met jouw klasse. Get well soon!!

 79. Rotterdamse wielerfan schreef:

  Annemiek, jij ben mijn GOUDEN KANJER! Heel veel beterschap!

 80. Jan van der Steeg schreef:

  Beste Annemiek, van harte beterschap! Ik hoop dat je volledig herstelt (zelf ben ik herstellend van gebroken ribben en klaplong). Wat een smak maakte je toch, ik kromp ineen. Wat jammer in die gewonnen positie. Ik wens je nu het aller beste.

 81. Coen van Raaij schreef:

  Wat een super race Annemiek, die Amerikaanse had je never-nooit meer ingehaald, je was gewoon solo op weg naar GOUD. Mijn hart sloeg over toen ik je zag liggen, hoop dat je snel weer zult herstellen. Wens je alle goeds en dank je voor de mooie sport die je ons gaf! KANJER.

 82. Bert Meertens schreef:

  Beste Annemiek,

  Heel blij dat het weer goed gaat komen met jou. Ik had enthousiast verteld tegen vrienden dat jij in dezelfde stad hebt gestudeerd als ik. Dan ben je trots als iemand dan op weg is naar een olympische titel. Je deed het zo goed en dan dat. Voor mij ben je toch de beste geweest gisteren en zal ik je herinneren als de ware olympische kampioen van Rio.

 83. Tom schreef:

  Hi Annemiek! All the world gasped for breath when watching the moment. I am SO happy you are doing fine. Anyway, you won the gold from my point of view! Thank you and get well soon! Tom

 84. Ruud Louwerse schreef:

  wij hopen dat je snel hersteld, we hebben als gezin samen zitten juichen, gehuild en heel erg geschreeuwd toen je zo verschrikkelijk viel, wij hopen dat je snel weer erg goed gaat, onze dochter een bmx rijder was helemaal van slag en moest erg huilen, van haar een hele grote knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten