dinsdag 24 juli 2012

Update from Boxhill!

Afgelopen week was ik zo druk en gefocust op mijn voorbereiding en trainingen voor de olympische wegwedstrijd, dat ik nog niet was toegekomen aan een update van mijn website. Inmiddels lig ik op mijn bedje in een typisch Engels hotel aan de voet van Boxhill. We zitten hier met de complete olympische mannen- en vrouwenselectie. Alleen Niki Terpstra (rijdt nog in Walloniƫ) en Ellen van Dijk (traint nog met de baanselectie in Nederland momenteel) ontbreken nog, maar verder is iedereen nu hier, inclusief begeleidingsteam. We verplaatsen donderdag naar het olympisch dorp, maar tot die tijd zitten we hier in een mooi en rustig hotel aan de voet van Boxhill. Alleen team USA is ook hier in het hotel aanwezig. We zitten hier aan het parcours, maar wel ver buiten het centrum van Londen en kunnen zo dus perfect trainen. Bovendien is het wel lekker om nog even niet in de hectiek van het olympisch dorp te zitten. Dat komt donderdag wel!

Afgelopen week heb ik een hele goede trainingsweek gemaakt. Ik kon elke dag mijn sleutelbeen/schouder meer belasten. In het begin van de week moest ik nog alle trainingen zittend uitvoeren en kon ik nog niet sprinten of staan op de pedalen, maar vanaf donderdag ging dat weer. Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik dan ook gewoon weer maximaal kunnen trainen, zonder dat mijn trainingen beperkt werden door mijn sleutelbeen. Het waren wel pittige dagen…met veel zware interval- en sprinttrainingen erin. Gelukkig had ik elke dag een goede sparringpartner of brommer:-) om steeds het uiterste uit mezelf te halen.

Het sleutelbeen zit na de operatie gelijk muurvast, maar je moet wel weer volledig kracht kunnen zetten met je armen. Zaterdag heb ik 30 seconden maximaal sprints gedaan en daarbij moet je behoorlijk aan je stuur trekken, maar dat ging perfect! Ook qua wattages gaven de trainingen mij zelfvertrouwen. Dat is het voordeel aan rijden met een SRM systeem (wattagemeter): omdat ik de afgelopen jaren zo veel gegevens heb verzameld van mijn trainingen, weet ik precies hoe ik ervoor sta, ook zonder het rijden van wedstrijden.

De komende dagen komt onze wedstrijd steeds dichterbij…en zal de spanning en focus ook zeker toenemen. Wellicht dat de volgende update van mijn website dan ook pas na de spelen zal zijn. Er zijn sporters die besloten hebben om niet meer te Twitteren om volledig de focus te houden op de wedstrijden. Wij hebben het hier ook over gehad met ons team, maar vonden dit niet nodig. Echter ik zal misschien wel wat minder van me laten horen. Ik wil op de eerste plaats bezig met zondag.

Woensdag ga ik nog een goede intervaltraining hier afwerken op Boxhill. Donderdagochtend is er nog gelegenheid voor de pers om langs te komen tijden het ‘persontbijt’. Na de training verplaatsen we dan naar het olympisch dorp. Verder staan de komende dagen tot zondag vooral in het teken van lekker herstellen en uitrusten, zodat we zondag helemaal staan te stuiteren en niet kunnen wachten om te VLAMMEN!

Gepost door: Annemiek op dinsdag 24 juli 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten