zondag 21 december 2014

Uitleven in de modder

Wanneer je wekenlang met name duurtrainingen afwerkt, is het wel eens fijn om wat anders te doen. Zo ook voor Annemiek en mede daarom stond ze zondag aan de start van de Veldrit van Boxtel, haar tweede cross van het seizoen. Eerder reed ze ook al in Almelo. Daarbij haalde ze er ditmaal een mooi resultaat uit, want achter haar bijna ex-ploeggenote Anna van der Breggen finishte ze in Boxtel als tweede. “Het ging ook stukken beter dan in Almelo. Dit was ook wel een parcours dat meer op het lijf van rensters met power geschreven stond. Anna liet daarbij ook even zien hoe handig ze met de fiets is.”

Voor Annemiek was het een dubbel mooi uitstapje. “Als je het leuk vindt om te doen, is het rijden van een cross af en toe wel fijn. Daarbij was Boxtel niet al te ver weg, dus ik bedacht me dat ik wel mee kon doen. Ik heb dan ook lekker uitgeleefd in de modder. Wanneer je dan tweede wordt is dat ook altijd leuk. Na afloop ben ik gelijk even doorgereden naar BelgiĆ«, om daar de dochter van vriendin en voormalig renster Martine Bras te bekijken. Dat was zo mooi te combineren.”

Trainingskampen

Met de veldrit in Boxtel zit het cross-seizoen er voor Annemiek overigens al wel weer op. “Op tweede kerstdag vertrek ik op eigen gelegenheid naar Mallorca. Daar ga ik een vriend opzoeken die daar woont en van daaruit houd ik een trainingskamp van elf dagen. Vervolgens hebben we met het Bigla Cycling Team ook het eerste trainingskamp. Vanaf 11 januari trainen we ruim twee en een halve week in Fuerteventura. Het is op dit moment voor mij ook belangrijker om uren op de fiets te maken dan crossjes te rijden.”

Gepost door: Annemiek op zondag 21 december 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten