maandag 18 juli 2016

Tweede plaats in zware tijdrit

Bij de Thüringen Rundfahrt is Annemiek maandagavond tweede geworden in de individuele tijdrit. In de zeer lastige negentien kilometer lange rit tegen de klok gaf ze 25 seconden toe op landgenote Ellen van Dijk. In het klassement staat Annemiek nu ook tweede achter Van Dijk. Daarin is het verschil, met nog drie etappes te gaan, slechts acht seconden. Het was de haar eerste tijdrit nadat ze in Middelharnis het rood-wit-blauw veroverde.

“Het was een tijdrit heen en weer op zelfde weg. Niet helemaal mijn favoriete parcours”, kijkt Annemiek terug. “Op de weg uit het stadje was het tegenwind en heb ik alles gegeven. Dat moest ik voor mijn gevoel een beetje bekopen in het tweede gedeelte, maar het was een goede tijdrit van mij. Ellen was 25 seconden sneller, maar bleek na afloop van de jury een tijdstraf van twintig seconden te hebben gekregen omdat ze volgens hen ongeoorloofd de bochten op de andere weghelft had afgesneden. Daardoor is het verschil na deze tijdrit niet 28 maar slechts 8 seconden is.”

Van de tijdrit genieten deed Annemiek, ondanks dat het net als altijd zwaar was, wel. “Het was super mooi om voor het eerst een tijdrit te rijden in het rood-wit-blauw en daar heb ik zeker van genoten voor en na afloop van de tijdrit. Het deelnemersveld hier is sterk met veel Rio-gangers en het is mooi dat ik op hen op één na achter mij kon houden vandaag. Bijvoorbeeld Vos, ex-wereldkampioen tijdrijden Brennauer, Moolman en Zalbelinskaya, de winnares van brons op de tijdrit in Londen.”

Nu wachten nog drie etappes in Thüringen en zijn de eerste verschillen in het klassement gemaakt. Annemiek blijft bij haar doel om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op Rio. “De komende drie etappes gaan pittig zijn met veel klimwerk en zeker niet vlak. Ik kijk er naar uit. Het klassement is geen doel voor mij of mijn ploeg, maar ik bekijk het per dag en ga zeker nog wat moois laten zien hier, want de benen zijn goed.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 18 juli 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten