zondag 7 april 2019

Tweede plaats in iets te matte Ronde van Vlaanderen

Achter de Italiaanse Marta Bastianelli, de Europees kampioene, is Annemiek zondag tweede geworden in de Ronde van Vlaanderen. Dat is haar beste uitslag in die koers, sinds ze hem in 2011 op haar naam schreef. Samen met ook nog de Deense Cecilie Uttrup Ludwig sprintte Annemiek in Oudenaarde om de zege, maar Bastianelli was gewoonweg te rap. “Ik heb alles geprobeerd, maar het lukte helaas niet om haar te verrassen. Ik kan mezelf ook niets kwalijk nemen over vandaag.”

Met een kopgroep die lang vooruit reed, duurde het lang voor de koers echt losbarstte. “Ik denk dat iets teveel ploegen vandaag gebaad waren bij een niet zo zware koers, in ieder geval op de klimmen”, kijkt Annemiek terug. “Daardoor was de koers best afwachtend. Voor mij was het beter geweest als het op iedere klim hard ging. Op de Kanarieberg toerden we al een beetje omhoog en op de Taaienberg ging het niet hard. Te vergelijking; Vorig jaar reed ik hier met 200 watt gemiddeld de koers, vandaag met 160. Het was dus niet zwaar genoeg voor mij en dat was niet in mijn voordeel. Helaas.”

Op de Kruisberg, met nog 27 kilometer te gaan, leek de wedstrijd echt te ontbranden. “Pas voor het eerst op de Kruisberg werd er echt bergop aangevallen, door Spratty. Toen voelde ik al wel dat iedereen nog super fris was. De groep was ook nog veel te groot. Dat was voor mij een beetje teleurstellend vandaag. Zelf heb ik echter super attent gereden en nergens energie verloren. Ik kan mezelf dan ook niet wat verwijten.”

Proberen te verrassen
Samen met Bastianelli en Uttrup Ludwig bleef Annemiek uiteindelijk over. “Toen ik bovenkwam op de Paterberg, waar ik nog wel echt alles heb geprobeerd, hoopte ik dat Bastianelli niet meer mee zou zitten. Maar het moet echt een zwaardere koers zijn om haar te lossen en bovendien is zij ook echt in topvorm. Dus kwamen we met zijn drieën daar boven en toen wist ik dat het erg moeilijk ging worden om haar er na de Paterberg nog af te rijden, zo niet onmogelijk. Ik heb nog wel geprobeerd om haar te verrassen op een viaduct met nog vijf kilometer te gaan en daarna op drie kilometer van de streep, maar dat lukte niet.”

Lange sprint
Waar de achtervolgende groep nog even in de buurt leek te komen, werd het een sprint met drie. “Ik ben heel vroeg de sprint aangegaan, omdat ik wist dat als ik honderd keer tegen Bastianelli ga sprinten, ze negenennegentig keer van mij gaat winnen. Zeker na niet zo’n hele zware koers. Ik wist dat als ik ging wachten tot tweehonderd meter voor de streep, ik sowieso niet ging winnen en ik hoopte haar te verrassen. Ze twijfelde ook een seconde, maar dat was het dan ook. De eerste teleurstelling is nu een beetje weg. We hebben gereden voor de overwinning en dat is helaas niet gelukt. Het goede nieuws is dat er nog drie hele mooie Ardennen klassiekers aankomen.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 7 april 2019

3 reacties op “Tweede plaats in iets te matte Ronde van Vlaanderen”

  1. Joost Kerkhove schreef:

    Schitterend gereden! Je haalde eruit wat erin zat. We hebben echt genoten en zijn fier op jou met de meest ondankbare 2 de plek. Vergeet niet dat er maar drie het podium kunnen halen. Met een gerust gemoed kan je focussen op de volgende koersen. Met zo’ n ploeg moeten er nog mooie zeges volgen! Bedankt voor de mooie koers!

  2. Rob schreef:

    Given the slow development of the race and your multiple tests of Bastianelli in the final 10km, you did everything possible to attempt the win. Under today’s circumstances, it was an excellent outcome and a display of good teamwork and race mastery. Your intensity of training and your effort during the race are unsurpassed. We are so fortunate to have been able to view this race live in the States. Great things are coming in the rest of this season!

  3. Yserbyt Rudy schreef:

    Je heb een pracht van een wedstrijd gereden,tegen Marta Bastianelli is er voorlopig niets aan te doen,je kunt je niets verwijten,doe zo verder ,van harte proficiat met je wedstrijd vandaag .Rudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten