zondag 21 april 2019

Tweede op enkele fietslengtes in Amstel Gold Race

Achter de Poolse Kasia Niewiadoma is Annemiek zondag tweede geworden in de Amstel Gold Race. De renster van Canyon-Sram reed op de laatste passage van de Cauberg weg uit een kopgroep. Annemiek deed er nog alles aan om haar solo te achterhalen, maar strandde op enkele fietslengtes. “Wat mij betreft mogen ze de finish volgend jaar wel een kilometer verder leggen”, kon ze er na afloop nog wel om lachen.

Het was een zware editie van de Amstel Gold Race en dat kwam vooral door de rensters zelf. “Het overtrof mijn verwachtingen hoe zwaar het vandaag was”, kijkt Annemiek terug op de koers. “Er waren echt heel veel ploegen die wilden koersen. Dus de Amstel Gold Race saai? Ik denk dat wij vandaag het tegendeel wel bewezen hebben! Voor mij was dat ook wel in het voordeel. Iedere keer als ik merkte dat ik aan het afzien was, bedacht ik me dat de rest dat ook zeker deed en dit voor mij goed is.”

Met Amanda Spratt had Annemiek in de finale ook lange tijd een ploeggenote in een kopgroep van vier rijden en in de slotfase was Spratt ook nog met twee anderen weg. “Het is mooi hoe we hebben gekoerst als team. We hebben er alles aan gedaan. In de finale was het op veel momenten ook niet aan mij, omdat ik met Amanda nog een ploeggenoot vooraan had zitten.”

‘Kan mezelf niet wat verwijten’
De vierde en laatste beklimming van de Cauberg, met bovenop nog anderhalve kilometer tot de finish, was uiteindelijk de scherprechter. Annemiek: “Ik denk dat ik mezelf echt niet wat kan verwijten vandaag. Het enige is dat ik misschien direct bij Kasia in het wiel had moeten zitten. In de slotkilometer hoopte ik dat ze stil zou vallen. Ik ben door blijven rijden tot de streep, kwam ook heel dichtbij, maar het was net te laat. Toch was het een mooie dag en ik heb echt genoten van deze koers.”

‘Me weer laten zien’
Opnieuw pakt Annemiek dus een podiumplaats in een World Tour klassieker. “Ik ben erg blij met hoe mijn vorm dit voorjaar is. Vaak had ik moeite in het begin van het jaar, maar tot nu toe was ik echt goed. Ik ga nu lekker herstellen en kijk uit naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daar hoop ik me weer goed te kunnen laten zien.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 21 april 2019

Eén reactie op “Tweede op enkele fietslengtes in Amstel Gold Race”

  1. Jeroen van Atwerpen schreef:

    Het was zeker een hele mooie koers. Wel jammer dat ie daarna werd overtroffen door de mannenrace.
    Helaas geen tv bij de volgende 2 koersen. Gezien de richtlijnen van de UCI voor 2020 zal dit gelukkig volgend jaar veranderen, hoop ik.
    Heel veel succes in Wallonië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten