zondag 10 april 2016

Tweede in eindklassement Energiewacht Tour

Het is Annemiek gelukt om haar tweede plaats in het klassement van de Energiewacht Tour te behouden. In de laatste etappe, verreden op het Duitse eiland, Borkum finishte ze in het peloton. De Duitse Lisa Brennauer kwam door bonificatieseconden nog wel dichtbij Annemiek, maar ze hield een seconde over. Door aan te vallen probeerde Annemiek leidster Ellen van Dijk nog wel te bedreigen, maar de vijfde etappe eindigde uiteindelijk in een massasprint.

“Vandaag stond er weinig wind en dat zorgde er toch wel mede voor dat een verandering in het klassement niet echt mogelijk was”, kijkt Annemiek terug op de slotdag. “Het was dus ook niet mogelijk om Ellen en Boels echt in de problemen te brengen. Zelf heb ik mooi mijn tweede plek kunnen behouden. Ik keer met een goed gevoel naar huis nu ik deze Energiewacht Tour in de benen heb.”

Dat gevoel was niet alleen op de slotdag zo aanwezig. “Ik heb me de hele week goed en sterk gevoeld. Waaierkoersen zijn normaal niet mijn favoriete wedstrijden, maar met goede benen en steeds van voren rijdend is het een stuk leuker. Daarbij heb ik vooral genoten van onze goede ploegentijdrit, de eerste etappe waarin Gracie en ik samen tactisch heel sterk reden én dat we naarmate de koers vorderde steeds beter vertegenwoordigd waren in de kopgroep.”

‘Mezelf verrast in tijdrit’
Daarbuiten was het natuurlijk Annemiek’s persoonlijke prestatie die haar goed deed. “Natuurlijk was het het mooiste dat ik naar die tweede plaats in de tijdrit reed. Daar wist ik mezelf wel mee te verrassen. Die goede tijdrit leverde me ook nog eens een mooie tweede plek op in het klassement.” De volgende wedstrijd waar Annemiek aan meedoet is de Waalse Pijl op woensdag 21 april. Een jaar geleden werd ze achter Anna van der Breggen tweede in die klassieker.

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 10 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten