woensdag 11 juli 2018

Tweede achter teamgenote Spratt

Achter haar ploeggenote Amanda Spratt is Annemiek woensdag tweede geworden in de zesde etappe van de Giro Rosa. Dat was de eerste rit met een aankomst bergop, waarbij ze dus goede zaken hebben gedaan met het oog op het algemeen klassement. Spratt is de nieuwe leidster, terwijl Annemiek op 33 seconden volgt. Ze moet nog wel de Amerikaanse Ruth Winder voor zich dulden, die dinsdag de roze trui veroverde door vooruit te blijven met een kopgroep, maar nu al veel tijd verloor.

“Dit is een heel mooie dag voor ons team”, kon Annemiek na afloop natuurlijk niet anders dan blij zijn. “We worden eerste en tweede, waarmee we gewoon heel goede zaken hebben gedaan. Het doel was om te kijken wat er vandaag al mogelijk was. Daarbij wilden we niet helemaal tot het gaatje gaan, maar als er wat mogelijk was, dan zouden we ervoor gaan. En dat bleek te kunnen!”

Loodzware klimtijdrit
De eerste verschillen zijn nu dus gemaakt en het lijkt erop dat ruim tien rensters bij de betere klimmers horen. Donderdag zal daar nog meer duidelijk in worden. Dan staat namelijk een loodzware klimtijdrit op het programma. “Dat is een soort Alpe d’Huez. Hij heeft evenveel hoogtemeters en is ook ongeveer even stijl. Ik verwacht dat de tijdverschillen dan best wel groot worden. Het wordt mega zwaar, maar na vandaag kijken Amanda en ik er denk ik beiden met veel zelfvertrouwen naartoe.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 11 juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten