zondag 23 juli 2017

Twee weken vol criteriums

Met La Course achter de rug, staan voor Annemiek twee weken met een vol koersprogramma gepland. En dat in eigen land. Ze zal namelijk aan de start verschijnen in zeven van de zogenaamde na-Tour criteriums, die volgens traditie in de eerste twee weken na de Tour de France verreden worden. Te beginnen deze maandag. Dan rijdt ze Daags na de Tour Boxmeer. Vervolgens doet Annemiek ook mee aan de Paardenmarktronde Alblasserdam (26 juli), Raboronde Heerlen (28 juli), Profronde Tiel (30 juli), De Draai Roosendaal (31 juli), het Spektakel van Steenwijk (1 augustus) en de Profronde van Oostvoorne (3 augustus).

De Nederlandse criteriums hebben allen een sterk startveld. Veel organisaties slaagden erin om de vrijwel de complete Nederlandse top te contracteren, waarmee je ook direct heel wat wereldtoppers in je wedstrijd hebt, en daarnaast doen er ook nog heel wat sterke buitenlandse rensters mee. Annemiek: “Dat zorgt ervoor dat het ook pittige wedstrijden zijn, waarmee ik nog een paar goede prikkels meepak, voor ik op hoogtestage ga.”

Bovenal zijn de criteriums ook gewoon heel leuk om te rijden. “Veel mensen komen kijken naar de renners die ze op televisie hebben gezien dankzij de Tour de France, maar het is leuk om te merken dat in de afgelopen jaren de aandacht voor ons ook steeds meer is toegenomen. Je merkt dat de mensen ook echt voor ons naar die criteriums komen. Dan vind ik het ook erg leuk om me aan hen te laten zien. Er is altijd veel publiek, de wedstrijden zijn goed georganiseerd en het zijn leuke koersen om te rijden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 23 juli 2017

8 reacties op “Twee weken vol criteriums”

 1. Het mooie van de vrouwen is ook dat ze elk criterium “volle bak” rijden om te winnen , de gemiddelde snelheid is altijd hoog soms wel 42 km per uur , soms denken de mensen dat een criterium show is , maar bij de vrouwen is dat zeker niet het geval en zie je altijd spannende en mooie koersen , erg leuk om te zien. Veel succes meiden , leuk dat het zo goed gaat met de vrouwensport in Nederland .

 2. Huib Evers schreef:

  Ik kom kijken in Tiel!

 3. Leonoor schreef:

  Mooi! Ook echt zo cool dat al je harde werk vd afgelopen jaren er zo sterk uitkomt dit seizoen met prachtige overwinningen. Super gegund! Ik ga zeker Alblasserdam & Oostvoorne meepakken, geniet ervan. L.

 4. Ton Rietbroek sr. schreef:

  Geniet van de criteriums Annemiek daar zijn ze voor.

 5. Nanda schreef:

  Veel succes in de komende criteriums!
  Wellicht tot ziens in Roosendaal… 😉

 6. Jean-Paul schreef:

  Leuk dat je morgen in Boxmeer staat! Tot morgen….

 7. Jan Veenstra schreef:

  Je bent een absolute topper Annemiek! Ook veel succes in de komende criteriums!

 8. lukie schreef:

  Annemiek van harte gefeliciteerd 2 overwinningen zelfs rij jij harder met 3 tegen 1 helemaal geweldig

  rij jij ook in steenwijk

  gr lukie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten